Mikor és miért jött be ez a "pénzre tankolás" kultúra?
általában tele tankolom, de előfordult nálam is a 2-3ezerért tankolás
pl szerelőhöz viszem, és nem akarom hogy az én pénzemen furikázzon (sajnos 2x is előfordult hogy a teletankkal vitt autóval ment kb 100km-t)
vagy olyan is volt, hogy kellett a telitank, mert hosszú útra mentünk, fixen megvolt, hogy hol állunk meg,ezért hogy tutira kitartson, rátankoltam azt a pár litert
olyat is ismerek aki rossz környéken lakik, ahol szeretik megcsapolni a verdákat így nem akarja elbukni a teletankot, annyit tesz bele amennyi muszáj
Tegyük fel holnap tankolni kell mert 2 liter lötyög még az autóban, kicsivel több mint 30e ft-om van még eltéve az élelmiszerre való összegen kívül, akarok venni még mást is, ha meg vettem, még mindig marad több mint 10 ezrem, amit nem feltétlen kell benzinre költeni.
Tankolok mondjuk 7 ezerért, és fizetésig elég is.
Jó voltak időszakok amikor nem néztem a pénzt, és inkább nem ettem jobbat, többet, csak hogy benzinre legyen, friss jogsival 160 lóerős gép, utólag visszagondolva csoda hogy még egyben vagyok.
62 literes az autóm tartálya, fogyasztás kb. 5 liter.
Városban használom csak, 1200 kilométerre miért tankoljak, 9000 kilométer megyek évente.
Gyere velem!
Persze nem lámpától lámpáig gyorsulva.
ma 21:02
"Megnézem èn azt a városi 5 literes fogyasztást"
Megnézheted!
2019-es Ignis GLX, csak Budapesten használom, 4.3 l/100 Km. az átlagom. 32 literes tankja van, még soha nem gyulladt ki az üzemanyag-jelző a műszerfalon, és 600 -650 Km-enként tankolok. A fedélzeti komputer is ennyit mutat, és a saját mérés is ennyi.( Mindig koppig tankolok, és így számolom a fogyasztás a tankolástól tankolásig megtett távolság és a tankolt üzemanyag mennyisége alapján.)
Előző vagyok:
Nem én írtam az 5 literes fogyasztást, csak nekem egyáltalán nem elképzelhetetlen. Igaz, nem is bőgetem a motort a pirosnál, nem nyomom neki mikor látom hogy 200 m-re piros a lámpa, nem huzatom ki kettesbe 100-ig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!