Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor és miért jött be ez a...

Mikor és miért jött be ez a "pénzre tankolás" kultúra?

Figyelt kérdés
Soha nem értettem, hogy miért van az, hogy az emberek tankolnak például 3000, vagy 5000 forintért. Én személy szerint akármikor tankolok, teletöltöm az autót ameddig engedi és akkor jövök következő alkalommal, amikor már kevés van hátra. Tankolni úgyis kell, ha nem szeretnénk, hogy kifogyjon a benzin, és ha mindig teletankolod, akkor kevesebbszer kell járni... ez lenne az én logikám. A fent említett módszerben mi a jó pontosan?
2020. máj. 23. 18:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
37%
Pld. hetente kap fizetést, és így hetente tud adott összeget tankolni. Vagy nem használja mindennap az autót, és csak alkalmanként tankol annyit, amivel elvan a következő használatig. Ráadásul teletankolva többet is fogyaszt.
2020. máj. 23. 18:50
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Egyetlen magyarázatot tudnék erre mondani. Nem vesszük észre, hogy mennyit drágult az üzemanyag. 😉😉😉
2020. máj. 23. 18:54
 3/14 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
71%
Azért mert mások nem tudják ilyen jól beosztani a pénzt. Hidd el, vannak olyan emberek sokan, akik amúgy jól keresnek, mégis hó végére nem marad pénzük.
2020. máj. 23. 19:35
 4/14 anonim ***** válasza:
87%

általában tele tankolom, de előfordult nálam is a 2-3ezerért tankolás

pl szerelőhöz viszem, és nem akarom hogy az én pénzemen furikázzon (sajnos 2x is előfordult hogy a teletankkal vitt autóval ment kb 100km-t)

vagy olyan is volt, hogy kellett a telitank, mert hosszú útra mentünk, fixen megvolt, hogy hol állunk meg,ezért hogy tutira kitartson, rátankoltam azt a pár litert

olyat is ismerek aki rossz környéken lakik, ahol szeretik megcsapolni a verdákat így nem akarja elbukni a teletankot, annyit tesz bele amennyi muszáj

2020. máj. 23. 20:16
 5/14 anonim ***** válasza:
88%

Tegyük fel holnap tankolni kell mert 2 liter lötyög még az autóban, kicsivel több mint 30e ft-om van még eltéve az élelmiszerre való összegen kívül, akarok venni még mást is, ha meg vettem, még mindig marad több mint 10 ezrem, amit nem feltétlen kell benzinre költeni.

Tankolok mondjuk 7 ezerért, és fizetésig elég is.

Jó voltak időszakok amikor nem néztem a pénzt, és inkább nem ettem jobbat, többet, csak hogy benzinre legyen, friss jogsival 160 lóerős gép, utólag visszagondolva csoda hogy még egyben vagyok.

2020. máj. 23. 20:31
 6/14 anonim ***** válasza:
64%

62 literes az autóm tartálya, fogyasztás kb. 5 liter.

Városban használom csak, 1200 kilométerre miért tankoljak, 9000 kilométer megyek évente.

2020. máj. 23. 20:56
 7/14 anonim ***** válasza:
74%
Megnézem èn azt a városi 5 literes fogyasztást
2020. máj. 23. 21:02
 8/14 anonim ***** válasza:
61%

Gyere velem!

Persze nem lámpától lámpáig gyorsulva.

2020. máj. 23. 21:04
 9/14 anonim ***** válasza:
82%

ma 21:02

"Megnézem èn azt a városi 5 literes fogyasztást"

Megnézheted!

2019-es Ignis GLX, csak Budapesten használom, 4.3 l/100 Km. az átlagom. 32 literes tankja van, még soha nem gyulladt ki az üzemanyag-jelző a műszerfalon, és 600 -650 Km-enként tankolok. A fedélzeti komputer is ennyit mutat, és a saját mérés is ennyi.( Mindig koppig tankolok, és így számolom a fogyasztás a tankolástól tankolásig megtett távolság és a tankolt üzemanyag mennyisége alapján.)

2020. máj. 23. 21:13
 10/14 anonim ***** válasza:
69%

Előző vagyok:

Nem én írtam az 5 literes fogyasztást, csak nekem egyáltalán nem elképzelhetetlen. Igaz, nem is bőgetem a motort a pirosnál, nem nyomom neki mikor látom hogy 200 m-re piros a lámpa, nem huzatom ki kettesbe 100-ig...

2020. máj. 23. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!