Van egy 2003-as DAEWOO Matiz S 0.8-as kisautóm. Eddig 95-ös benzint tankoltam bele, kompatibilis a E10-es benzinnel. (Nem találom a gyártó ajánlását sehol)?
S valami felszereltség, servo ( szervó ).
Nyugodtan etesd e10 -el no para.
A karosszériás mondta, hogy nem a legjobb bele ez a benzin.
Gondolom, azért mondta, hogy esetleg vegyek másikat, de nekem erre nem lesz pénzem.
Évek óta a 95-öst tankoltam idáig. (Remélem jól írom?) Teljesen megzavar ez a e10-es. Most pedig mindenki riogat. Tudom nem 1-2 tankolás után jön ki a probléma. ...és már vannak ehhez a benzinhez való adalékanyagok is, jó pénzért.
Köszi a jó tanácsokat!
Nemkell parázni,nekem is van egy Matizom.
Napi 72 km megy bele,a világon semmi baja.
A probléma inkább a jóval fiatalabb autókkal lesz,amelyet pár perc alatt összefosnak a szerelőszalagon,ócska minőségű gumi-,és műanyag alkatrészekkel.
Ha jobban belegondolsz,az egész egy nagy tömeghiszti.
Megkérdezném,melyik alkatrész hal bele pár mikrocsepp alkoholba,amely eddig kitűnően
bírta a benzint?
Ráadásul eddig is kutyulták bele az etanolt...
Igen, valóban az, mert a 95-ös is okozhatott volna már problémát.
Köszönöm szépen a válaszodat!
Az E85-ös csodát már mindenki elfelejtette? Ez aaz E10-es kamu95-ös gyakorlatilag E90-es benzin...
Amelyik kocsinak fém tankja van, abba nem jó. Szét fog rohadni. Ha nem jársz vele mindig, rendszeresen, akkor sose tankold tele, mert be fog rohadni álltában az E10-es. Az alualkatrészeket szintén szétmarja, a gumicsöveket szintén. Egy 15-20 éves kocsin már eleve repedezett a sok gumi, ez csak rásegít. De a fűtőértéke is szarabb, így többet fog fogyasztani.
Ha műanyag a tankod akkor jó eséllyel mehetsz vele gond nélkül. Dobj rá egy mágnest, ha nem tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!