Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tankoláskor lehet kétfajta...

Tankoláskor lehet kétfajta benzint tankolni?

Figyelt kérdés

Pédául tankolok az autóba 20 liter 95-öst, azután kannába 10 liter 98-ast.

Kiengedhető egymás után a két fajta benzin és egyben kifizethető? Vagy először ki kell fizetni az egyik fajtát (amit az autóba tankoltam), utána teletölteni a kannát a másik fajta benzinnel és azt külön fizetni?

2020. ápr. 19. 07:46
 1/10 anonim ***** válasza:
22%

a másik kútnál esetleg

ha visszateszed a pisztolyt, és leveszed a másikat, akkor lenulláza a számlálót

2020. ápr. 19. 07:51
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Attól hogy lenullázódik attól a rendszer még látja hogy tankoltam,nem?

Akkor igazából a külön tankolás-külön fizetés a jó megoldás?

2020. ápr. 19. 07:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem nullázódik le. Jó is lenne, ha ezzel a trükkel nem kellene kifizeti, mert nullát mutat! :D

Akkor nullázódik a számláló, amikor kifizetted a számlát.

Egybe nem tudod fizetni. Ha tankoltál az egyik pisztollyal és visszarakod a helyére, hiába veszed le a másikat, nem fog belőle semmi jönni, amíg ki nem fizetted az előzőt. Aki nem hiszi próbálja ki!

Dízel autóm van, de kannába szoktam vinni a fűnyíróba benzint is. Ez úgy működik, hogy megtankolom az autómat gázolajjal, bemegyek, kifizetem. Lenullázódik a számláló, ekkor tudom a benzint tölteni a kannába. Megint bemegyek, ezt is kifizetem.

2020. ápr. 19. 08:05
 4/10 anonim ***** válasza:
12%
Ne sajnáld már azt a 300ft-ot a 98sra benzinre a kocsidnál.
2020. ápr. 19. 08:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is dízel az autóm, a fűkasza meg benzines... Szépen megtankolom az autót, majd megyek fizetni. Visszamegyek, megtankolom a kannát, aztán megint megyek fizetni.
2020. ápr. 19. 08:37
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
HA vissza teszed a pisztolyt, kikell fizetni és úgy tudod a másik pisztolyt használni. Vagy másik kútoszlopon tudsz rögtön tankolni.
2020. ápr. 19. 09:13
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha szinte nincs senki a kúton, akkor én is csináltam már, hogy az egyik oszlopnál megtöltöttem az autót, a másiknál meg a kannát, majd bent egyszerre fizettem mind a kettőt. Ha sokan vannak, akkor egy oszlopnál intézem el és kétszer megyek fizetni.
2020. ápr. 19. 09:34
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2020. ápr. 19. 10:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahogyan előzőek írják. Egyik fajtából tankolsz bemész fizetni, visszamész tankolsz másikból aztán megint fizetsz. Egyszerre a kettő nem megy. Én is próbálkoztam ilyennel, nem ment, mivel dízel autóm van de időnként szoktam benzint is tankolni kannába mert vannak benzines gépeink és nem árt ha van itthon minimum 5 liter, de csak úgy megy hogy kifizetem a dízelt amit tankoltam és utána újra visszamegyek benzinért, aztán újra vissza kifizetni és ennyi.
2020. ápr. 19. 10:38
 10/10 anonim ***** válasza:
55%

"én is csináltam már, hogy az egyik oszlopnál megtöltöttem az autót, a másiknál meg a kannát, majd bent egyszerre fizettem mind a kettőt."

Igen így logikus, de sok kúton elkezdenek hisztizni a benzinkutasok hogyha így csinálod.

2020. ápr. 19. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!