Nem megy az autóvezetés gyakorlati része. Van reménytelen eset? Vélemények?
A KRESZ elsőre sikerült. Az elméletet megfelelően tudom. Viszont a vezetés (ami a "lényeg") nem megy nekem egyáltalán. Egyszerűen képtelen vagyok összehangolni a mozgást (kéz, láb, és még közben figyelni is). Az ún. finom mozgáskoordinációm eléggé a nullához közelít.
Tudom, hogy gyakorlás kérdése (is). De már máskor is tapasztaltam ezt, hogy amikor a finom mozgásra, finom mozgáskoordináció nélkülözhetetlen, akkor én ott labdába se rúghatok. A mindennapokban ez nem jön elő, csak amikor igazán arra van szükség (jelen esetben a vezetésnél).
Ilyen háttérrel lehetséges, hogy valóban nem képes valaki megtanulni autót vezetni?
Megpróbáltam, több alkalommal...és egyszerűen szó szerint semmilyen fejlődést nem érzek a mozgást illetően. Tehát adtam magamnak esélyt, és tapasztalatból írom mindezt. Nem szoktam semmit feladni az első nehézségnél. Most sem az első nehézségnél állok meg. Hanem érzem, tudom, hogy nem tudok megtanulni vezetni.
Sok pancser gyakorlati oktató van. Az én fiamat és kislányomat is egy ilyen "oktatta". Az oktatás abból állt: menjünk, jobbra, balra, állj,stb.
Mondanom sem kell, hiába megszerezték a jogosítványt, mindaddig nem engedtem a volánhoz őket, amíg előttem le nem vizsgáztak. Kb 3 hétig vezetési és rutin gyakorlatot tartottam nekik. Csak utána is, csak rövid szakaszokon vezettek. Jó vezetők lettek azóta.
Figyeld csak meg, mennyire igazak az első soraim. Balra kanyarodásnál,öt vezetőből négy úgy kanyarodik, hogy a felezővonaltól való távolsága, 0,5-1 méter.
Ez az távolság általában elegendő lenne hogy az utána követő el tudjon haladni a középen várakozó mellet.
Ez a "kis baki" mind az oktató gárda többségének figyelmetlenségéről tanúskodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!