Jogosan vettek elő, mert lecsaptam valakinek a tükrét? sztori lent
A váci úton hatalmas dugó volt, épp, hogy csak araszoltunk. Mivel nekem "nagymotorom" van, ezért tilos számomra két autó között a sávon előre menni a lámpáig, így úgy tettem, mint egy autós. Ez oké. A sáv bal oldalának a közepén haladtam elég lassan, a lábam lenn is volt a földön, mert "nagymotorral" nem olyan könnyű egyensúlyozni 10-15km/h-nál. Mit veszek észre? Hát nekem jön hátulról és oldalról egy fekete renaultos nő. Szó szerint odaáll az előttem lévő autó mögé, mintha ott se lennék. És súrolt is, mert mondom, bal oldalról számítva az útest engyedénél voltam, hogy kilássak előre. A jobb sípcsontomat baromira megütötte, mert annak ért neki először. És épp, hogy csak megtartottam a bal lábammal az eldőlni készülő motort, megpaskoltam a motorháztetejét, hogy jóólvan jólvan. ez most mi a k**rva anyád is volt? Nézek rá, kezeimet széttárva kiabálok neki, hogy ez most mi volt, de úgy tesz, mintha én ott se lennék. Ekkor elindul az előttünk lévő autó, én meg előrébb guruluk, hogy ne törje el a sípcsontomat, mert konkrétan rajta állt, beszorította a bal első lökhárító és a motorom közé.. És ugyanúgy, de akkor jobbról kicsit meg is lökött, mert rámhúzta a kormányt. Én sikeresen odébbgurultam, és mivel újra piros volt a lámpa volt időm odemenni. Egy jó erőset rávágtam a sofőr oldali ablakra, hogy figyeljen már (nem történt semmi az üveggel), mi a f**szt csinál, de akkor elővette a mobilját és elkezdte az instát "tekerni lefelé". Ekkora lecsaptam a tükrét. Ezt persze észrevette (a többit is, mert sokszor volt szemkontatus.) Ez előtt persze elővettem a telefont, pár közeli képet készítettem előről és oldalról a nő arcáról, meg pár közelit a rendszámról, alvázszámról. Ez se érdekelte nagyon. Videróra felvettem "magam", belemondtam a dátumot,időt, hogy ez a nő (megmutattam a kamerába, hogy ott ül a kocsijában), nekemjött, 5 ventit, ha előrébb gurul eltöri a lábam, levideóztam a lökhárítót ahogy az is karcos, törött, a motoromat, a rendszámát stb. Eltettem, még ott ordítottam vele egy sort, ráütöttem mégegyszer az ablkaüvegre, aztán lecsaptam a tükrét. Erre kiszállt, ordítozott, hogy mekkora fsz vagyok, hívta a rendőröket. Garázdaság, személy ellen elkövetett erőszakért ítéltek el. Nagyszerű. A következő mi lesz? 50-el belémhajt, meghalok, vagy lebénulok és még diplomát is kap érte? Felvettem telefonnal az egészet, mint mondtam de a rendőrök nem hajlandóak "feldolgozni". Ez most komoly? Letúrnak az útról egy közepes harley-val? ami még ha akarnám se férne el két autó között a sávban. Ráadásul nem is hangos, nem is mentem gyorsan.. Ez pont az a szép halk, brummogós "maci motor". egykerekezni sem lehet vele.
Jól látszik, hogy a jobb lábamon erős horzsolás van, meg lila az egész. Még mindig itt a felvétel, gondolkozom rajta, hogy megosztom valahol, csak aztán félek ,hogy azért is engem vennének elő, mert személyiségi jogokat sért..
Köszönöm szépen, hogy elolvastad :(
Orvos, látlelet, aztán feljelented te is őt. Az ő feljelentésében nyilván nem a te felvételeiddel fognak foglalkozni.
A garázdaság rád nézve jogos, mert szándékosan rongáltál, ettől függetlenül egy külön eljárásban őt is meghúzhatod azért, amiket itt leírtál.
Jogilag valószínűleg elővehetnek.
Személyileg azonban megértelek és még ha nem is szép dolog amit mondok, de az a nő tényleg elmebeteg és lehet, hogy ezzel tanult a dologból :)
"tilos számomra két autó között a sávon előre menni a lámpáig"
Dehogy tilos! Egy nyomon haladó motorkerékpárral ez szabályos manőver lenne.
"haladtam elég lassan, a lábam lenn is volt a földön, mert "nagymotorral" nem olyan könnyű egyensúlyozni 10-15km/h-nál."
Hát barátom, NAGYON erősen ajánlom, hogy menjél el vezetéstechnikai oktatásra. 10-15 km/h mellet nemhogy gurultunk, hanem felálltunk az ülésre, oldalt csüngtünk a lábtartón meg hasonlók és ezt egy ilyen tréning első 20 percében.
Továbbá, amíg ilyen tempónál leteszed a lábadat, egyértelmű, hogy nem tudsz lassan motorozni. Akár 5 km/h mellett is mehetsz, ha ilyenkor a hátsó féken van a lábad, folyamatosan finoman nyomva azt, közben kuplungot csúsztatod.
Tényleg menj el, sokat tanulhatsz.
A helyzetben önbíráskodtál, jogos, hogy megbüntetnek. Na de nem leszek álszent, nekem is volt olyan helyzet, amikor hülye autós miatt elgurult a gyógyszer. Ez sajnos a városi motorozás velejárója.
Személy ellen elkövetett erőszak a leírtak alapján szerintem nem valósult meg. Vigyed bíróságra az ügyet. Minél előbb menjél el orvoshoz, hogy vegyen látleletet a sérülésekről.
Nem a motor méretétől függ, hogy előre sorolhatsz-e, hanem a nyomvonalak számától. Ha van elegendő helyed, akkor egy K1600GTL-lel is előre szabad menni, ha állnak az autók (hivatalosan).
Sajnos jogos az ellened indított eljárás, neked külön feljelentést kell tenned, ha elégtételt akarsz. Nehéz lesz, mivel ha nincs szemtanúd, kamerád, szinte biztos, hogy nem fogod tudni bizonyítani, hogy mi történt. Esetleg akkor, ha voltál kórházban a lábad miatt, és minden benne van az eredeti rendőrségi jegyzőkönyvben.
Utólag nyilván nagyon könnyű okosnak lenni, de fel kellett volna hívnod a rendőröket tükör letörése helyett, rendszámot megjegyezni, ha van a bukódban headset, akkor követni és mondani a diszpécsernek, merre jártok.
Miután elhajtott volna valószínűleg, ezért minimum cserbenhagyás.
Miután rácsaptál a tükörre, ő lett hirtelen az áldozat, ráadásul könnyebb dolga volt a bizonyításnál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!