Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel corsa B nem indul gyári...

Opel corsa B nem indul gyári kulccsal. Érdekes sztori! Help?

Figyelt kérdés

Egy '96-os opel corsa b-t vezetek, előző tulajtól 1 db gyári kulccsal vásároltam. Kb 1 hónapja egy kulcsmásolónál másoltattam egy kulcsot, mondtam neki, hogy csak ajtónyitásra kell, ha esetleg bezárnám a kulcsot az autóba. 2 perc mulva a kezembe volt a kulcs, próba az autóval, nyit, zár, fizetek. Elköszönés előtt mondja a fickó, hogy érdemes lenne immobiliser-es kulcsot is másolni, mert ha a gyári elromlik, csak a gyártó tud újat küldeni. Azt mondja, megnézi hogy tudjuk-e másolni. Elővett egy gépet, belerakta a kulcsot és a gép jelezte hogy lehet másolni. Itt én úgy éreztem végeztem, elköszöntem. Az autóval hazajöttem, leraktam estére. Másnap kora hajnalba indulnom kellett, gyári kulcs be, indul, megyek. Megálltam egy boltnál, leállítottam 2 percre a kocsit, és mire indítottam volna újra, nem indult. A hibajelző lámpák égtek, volt áram mindenhol, csak nem indult a motor. Ilyenkor elővettem a táskámban lévő másolt kulcsot, próbáltam indítani, visszajelző lámpa villog, semmi. Gyári kulcs bele, indul a motor. (előző nap, másolás után persze kipróbáltam a másolt kulcsot, hogy mit csinál az autó, ha azzal szeretném indítani. A következő volt a jelenség: gyújtást adott, de amikor tovább forgattam a motorhiba jelző lámpa villogott. Na ez a villogás a gyári kulccsal másnap nem volt). Azóta semmi probléma nem volt, máig. Reggel beülök az autóba, indul egyből, kiállok az udvarról, és leteszem a kocsit az út szélén, amíg édesanyám összekapja a cuccait. Mire újra beültem, az autó megint nem indult a gyári kulccsal. Próbálgattam, vártam, de ez most nem akart megoldódni. Végül az segített, hogy a zárban lévő kulcsra kétszer rákoppintottam idegemben és akkor már indult fodítás után.

A kulcsmásolónál az a gép, amivel ellenőrizte hogy másolható-e a kulcs, bezavarhatta, tönkretehette a gyári kulcsot? Azelőtt soha nem volt ilyen baj, azután pedig már másnap. Nekem ez tűnik a legvalószínűbbnek.

Osszátok meg a véleményeteket, köszi!

2018. okt. 5. 14:27
 1/3 anonim ***** válasza:
2018. okt. 5. 18:58
 2/3 A kérdező kommentje:
nálam csak akkor villog a visszajelző ha indító állásban van a kulcs, gyújtásnál nem. illetve nincs is gomb a kulcson
2018. okt. 6. 21:31
 3/3 Hőmérő ***** válasza:

Szia!

A leírás alapján mechanikusan elfordult a kulcs, csak nem indított. A chip hibánál pörgeti az önindítót, de nem indul be, ez lehet akár vezérlőegység hiba is...

2018. okt. 7. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!