A toyota camry fel tud nőni a német prémium trióhoz?
Hol van már az a prémiumhoz, amikor sokall több baj van velük mint bármelyik másik autókkal.
Lehet hogy régen annak számitott de hogy ma már egyáltalán nem az, az is biztos.
Egyáltalán nem attól lesz prémium egy autó, hogy megbízható. Addig kell megbízhatónak lenniük, amíg az első, rengeteg pénzt kicsengető tulajt kiszolgálják, vagyis pár évig. Ha a megbízhatóságon múlna a prémiumság, akkor valószínűleg a 100 éves lánctalpas traktorokban utaznának a gazdagok :D
A Carmynak sosem volt célja, hogy prémium legyen, az ára sem volt olyan soha. Szimplán egy nagy szedán. A Toyotának ott van a Lexus, ha prémium autót akarna gyártani.
Normálisan szervizelt autón nem szakad el a lánc és nem megy el a fék menet közben.
Ültem ilyen Camryban néhányszor, egyik ismerősömnek volt. Minőségben meg sem közelíti a Toyota a prémium triót - és tegyük hozzá árban sem, arra ott a Lexus.
Amihez nekem volt szerencsém az egy vajbőrös benzines-hibrid volt, tele olcsó és gagyi műanyaggal, volt ez úgy 2007-2009 környékén ( új Camry volt ).
Pár hónapja vett egyik haverom egy asszem 2011-es Infinity FX50-et. Nagy, disznó 5 literes V8, tele minden földi extrával. Meg mellette az irányjelzőkapcsoló a Renault Clioból :D
Azért szorulnak ezek háttérbe, mert ezeknek a formaterve és az anyagfelhasználása nem az európai piacra készült. Az amcsiknál és Ázsiában fogytak ezek rendesen, de itt esztétikumban nem ütötték meg az emberek ingerküszöbét. Ahhoz a kategóriához ahol ez mindegy drága, ahol meg már számít oda megnem ér fel.
Felsorolhatnánk a Camry mellé egy rakás pl amerikai vagy egyéb ázsiai autót, amiből Európában nulla darabot adtak el máshol meg viszik, mint a cukrot...
Magyarul az a kérdés, hogy a camry prémium-e annyira, hogy megvedd?
Imádom, amikor egy 15 éves felső kategóriás autóról érdeklődnek. Mintha azt mondanád, hogy:
,,Olyannak akarok tűnni, mint aki megteheti, ezért veszek valami régi, de drága vasat, és kidobok a fenntartására egy csomó pénzt, de inkább, minthogy suzukiban lássanak"
Pont olyan zsebbenyúlósan prémium, mint a német trió, ne szalajtsd el az alkalmat, csapj le rá, hallod! Mutasd meg a világnak!
Jobb a merci amelyiken elmegy a fék menet közben? Vagy a bmw amikor elszakad a lánc?
Ha már általánosítasz, és nem vatar, hogy mindkét gyártónak egy rakat hiba nélküli konstrukciója van akkor a végére tedd már oda a 2.2-es toyota dízelt is....
Ahogy leírták előttem is, a Camry nem ebben a ligában játszik. Nem prémium, ellenben megbízható. Nekem is tetszenek, főleg a legújabb, szerintem csodaszép.
És igen, azért látni keveset, mert az európaiak a németet veszik inkább, valahogy az jobban kedvez a szemüknek. Tisztelet a kivételnek, én egy vagyok közülük. Egyébként a Lexusnál kell keresni a felsorolt német trió ellenfelét, és hogyismondjam inkább vennék egy Lexust, mintsem a 3 német közül bármelyiket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!