"B" kategóriás jogosítvánnyal milyen erős 50 cm3-is motort vezethetek?
Azt tudom, hogy 50 cm3 a max amire szól a "B"-s jogsi, de 50 cm3-is motorok között láttam olyat is, hogy 5 LE-s, meg olyat is, hogy 17 LE. Szóval van olyan felső határ, mint az "A" korlátozottnál, (azt hiszem) 25 KW?
És tömeg korlátozás van? Bár szerintem ez engem nem érint, de ha esetleg tudja valaki akkor megírhatná. Köszönöm előre is!
Hát én se akarok magamnak rendőrségi ügyet, csak arra gondoltam, hogyha egy dt80-as sokkal jobb, mint egy dt50-es akkor levizsgázok "A" korlátozottból. Csak nem tudom hogy megérné-e. Nekem csak hétvégi motorozásra kell egy krossz motor, vagy enduro. És főként terepen.
Eddig nem nagyon motorozgattam, főleg nem terepre való motorral mert egy simson robogóm van, de meguntam, hogy ezzel nem lehet kerekezni, meg hogy szinte a legkisebb útegyenletlenségnél is leér a kipufogó, meg a sárhányók...
Ha levizsgázok "A" korlátozottból akkor ugye már érdemesebb inkább dt125-öst venni? Az mennyivel jobb a két gyengébb társánál? Mindenesetre jól hangzik az a 22LE
Így lesz dt50-ből 125?! :D Csak az a 6 liter / 100 km fogyasztás nem tetszik :(
Egyszer van ami sose... Nekem nem hiányzik a bírság, vagy az, hogy elvegyék a jogsimat, és még autót se vezethessek. Ha olyan motort veszek amit nem vezethetek B-s jogsival akkor levizsgázok "A" korlátozottból. :)
Amúgy elhiszem, hogy nem biztos, hogy érdemes, de nem szeretnék kockáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!