"B" kategóriás jogosítvánnyal milyen erős 50 cm3-is motort vezethetek?
Azt tudom, hogy 50 cm3 a max amire szól a "B"-s jogsi, de 50 cm3-is motorok között láttam olyat is, hogy 5 LE-s, meg olyat is, hogy 17 LE. Szóval van olyan felső határ, mint az "A" korlátozottnál, (azt hiszem) 25 KW?
És tömeg korlátozás van? Bár szerintem ez engem nem érint, de ha esetleg tudja valaki akkor megírhatná. Köszönöm előre is!
Erősebbek:
Aprilia RS50, Yamaha TZR50, Simson S60/4, Simson S70, Yamaha DT50, DT80
Ezek mind minimum 8-10 lóerősek és annyi bőven elég
A segédmotor meghatározása úgy szól, hogy 45km/h tervezési sebességet meg nem haladó, max. 50cm3 belsőégésű, vagy max. 4kW teljesítményű egyéb üzemű motorral hajtott.
Ami 50ccm azt vezetheted B-s jogsival. Rendőr nemnézi h az 50es RS mittomén 8LE. Betartod a szabályokat nem mész 70el akk nem csesztetnek.
köszönöm a válaszokat.
egyébként yamaha dt50-re gondoltam, vagy valami hasonlóra :)
és mennyi különbség van a dt50 és dt80 között, azon kívűé, h a 80 erősebb és köbcentiben is nagyobb?
meg úgy mégis, mennyivel erősebb?
LOL.
80-asért miért szóltak? ez fail..
Nekem sosem szóltak érte, 2 haverom 3 évig használt DT80 LC2-t, nagyvárosban, faluban mindenhol és sosem szóltak érte..
Mellesleg a DT-n észre se veszed h 50 vagy 80.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!