Volt már valaha autóbalesetetek?
Mi történt?
Te voltál a hibás?
Megúszta mindenki sérülés nélkül?
Kocsik meg lettek javítva?
Csak utasként.
Egy szabálytalanul előző autós lezúzott 3 autót, köztük a miénket is. A vétkes autója totálkáros lett, a másik 3-ban jelentős kár. Egyedül a mi autónk maradt járóképes, de így is 1 millió felett volt a kár.
3-an könnyebben megsérültek (felszakadt ajak, enyhe agyrázkódás, szerencsére semmi komoly)
Még nem volt.
Csak majdnem.
a mögöttem lévő későn fékezet, félre rántotta a kormányt és mellettem a homokba állt meg, ezért nem történt semmi.
20 éve és kb 600.000km óta vezetek. Az utóbbi 3 évben 2 olyan balesetben vette részt ahol utas voltam, egyben amikor én vezettem a saját autómat.
1. Céges autó, kollágámmal hazafelé jöttünk Vas megyéből Budapestre. Már a Balaton környékén jártunk mikor országúton a kolléga egy enyhe jobbra ívelő kanyarban átsodródott kicsit a szembe jövő sávra és csattantak a tükrök. Ez volt a legelső baleset életemben, aminek részese voltam. Elérhetőséget cseréltek és mindenki ment tovább. A kolléga fizette a másik félnek a kárát kp-ban miután megcsináltatták az autót, a céges kocsin Cascora lett tükör cserélve.
2. eset: egy másik munkatársam vitt hazafelé este a városban (Bp.) Sötétben, esőben elbambult és egy fékezéskor belekoccantunk az előttünk lévőbe. Lökhárítók horpadtak, az autók üzemképesek maradtak. Papírmunka és mindenki ment tovább. A munkatársam nem csináltatta meg az autóját csak ki lett kalapálva. Akkor 16-17 éves már eléggé ütött-kopott sok km-es autó volt. Szerinte jól van az úgy, meg alapból is az a típus aki nem szeret költeni az autójára.
3. eset: ez volt a saját autómmal. Szinte ugyan ott ugyan úgy koccantak belém, ahol a 2. eset volt, csak itt én voltam az elöl haladó. Annyi károm keletkezett, hogy a lökhárítóm egy arasznyi részen felrepedt. Szenzorok, tolatókamera, ledes lámpák is megúszták. A bosszantó, hogy ez az akkor a 3 hónapja a szalonból kihozott kb 6000km futású autómmal történt. A biztosító egyből cserére vette. Az autót elvittem márkaszervizbe, pár nap alatt megrendelték hozzá az új lökhárítót, lefényezték, kicserélték. Nekem egy fillérembe nem került, a vétkes fél biztosítójának viszont kb 300.000 Ft mínusz.
Ennél komolyabb, sérüléssel, komolyabb autóösszetöréssel járó szerencsére sose volt.
Komoly balesetem még hála Istennek, nem volt.
Egyszer beletolattam fél hátsó kerékkel a vízelvezető árokba a sötétben.
Egyszer a kereszteződésben a legyúrt havas úton rácsúsztam satufékkel az előttem állóra. Jég volt a hó alatt, amit nem láttam. A vonóhorog berepesztette az első lökösömet.
Körúton külsősávban haladtunk, amikor egy furgon kisorolt az út mellől, nem vett észre. A bal eleje találta el a kocsink jobb sárvédőívét, alig sérült, de akkorát lökött, azt hittem, behorpadt az ajtóm. 5000-ből rendeztük helyszínen.
Egyszer volt egy komoly vészfékezésem, amikor az M1-felől Zsámbékra mentem.Előttem 4-5 autó, 90-nel egyenletesen mentünk. Aztán az első le akart kanyarodni balra, megállt. Én már észleltem, satufékkel csúsztam vagy 30m-t. Az előttem állótól 2 méterre álltam meg. Leizzadtam rendesen, azóta nagyon figyelek a követési távolságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!