Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » B kategóriás jogsinál a...

B kategóriás jogsinál a vezetés kb mennyi idő?

Figyelt kérdés

Nagyjából mennyi idő alatt lehet levezetni a 30 órát?

Tudom hogy ez iskola függő is, de kinek mik a tapasztalatai? Én nagyjából 1-1,5 hónappal számolok, ez reális lehet?

2020. ápr. 21. 17:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nekem 5 hónap volt. Amúgy is rengeteg a tanuló, oktatóból meg kevés van, a vírus után ez még jobban fog látszódni, rengeteget kell majd várni. Én 3 éve csináltam, de már akkor is annyi embere volt az oktatómnak, hogy heti 1 alkalomnál nem nagyon tudtam többet menni.
2020. ápr. 21. 17:28
 2/16 anonim ***** válasza:
En tavaly heti 3*1.5 orat voltam. 2 honap alatt levezettem a 30 orat.
2020. ápr. 21. 17:35
 3/16 anonim ***** válasza:

Sok ismeretlenes a dolog, ahogy már írták is, az egyik embernél lemegy 2 hónapon belül, a másiknak meg fél év...

Ráadásul valóban arra lehet számítani, hogy még ott is komoly torlódások lesznek,xahol eddig nem volt jellenző, plusz a vizsgák is tolódnak.

A 30 óra is csak egy kötelező minimum, nagyon sok tanulónak 40-50, vagy akár több óra gyakorlás is kell a sikeres vizsgához.

Régen is az volt a jellemző, hogy a tanulók többnyire sokkal rövidebb idővel kalkuláltak, mint amennyi végül ráment a jogosítvány szerzésre, a mostani kényszerszünet miatt még jobban túlterhelődik majd a rendszer

2020. ápr. 21. 17:49
 4/16 anonim ***** válasza:
4 hónap volt Nyíregyházán. Persze 30 óra semmire sem volt elég ;)
2020. ápr. 21. 20:32
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A 30 óra az igazából 29. Mert a 30.a vizsgaóra.

De valójában inkább 40-50óra kell, átlagosan.Ezt minden tanulómnak elmondom. Valaki megérti, valaki pedig járkál pótvizsgázni.

A vírushelyzet miatt sok a bizonytalanság. Nem tudni mikortól indulhat újra az oktatás. Valamint mennyi pénze lessz a tanulóknak az újrakezdéskor. Mert szerintem sokan legatyásodnak ebben a helyzetben. Tehát az is lehet, hogy többször tudsz menni egy héten, de az is előfordulhat, hogy mindenki egyszerre, azonnal akar vezetni menni.

2020. ápr. 22. 11:43
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ami még érdekelne, hogy egy nap átlag hány órát lehet/ érdemes vezetni? Halottam olyan helyről, ahol egy nap max egy órát lehet, de valahogy ezt kevésnek érzem.

2020. ápr. 22. 14:22
 7/16 anonim ***** válasza:

Én november közepén kezdtem 4 hónapig voltam előtte várólistás.

Eleinte 50 percet mentem heti 2 alkalommal. Aztán heti 3x50 perc lett. Lassan haladtam. A 25. órámtól (kb. február eleje) kerültem át gyorsítottba, vagyis heti 4-5 órát vezetek. Változó. Sokan vagyunk. Általában azért a heti 4-nek meg kell lenni. Viszont így szokott olyan lenni, hogy egy alkalmon 2x50 percet megyek. Van, hogy nagyon elfáradok, mert ugye az 50 perchez szoktam, de van, hogy fel meg sem kottyan. Te és az oktatód érzitek majd, hogy mennyit bír az agyad koncentrálni a sok befogadható infóra. Nekem volt, hogy az 50 perc nagyon lefárasztott. De a vizsga is csak 50 perc lesz! Hozzá kell szokni. Most, hogy minden bizonytalan, nem tudom mikor lesz vizsga, van még mit gyakorolnom😀 A kényszerpihenő alatt itthon tanulok. Kiemelt forgalmi helyzrteket, elsőbbségadást, stb. Gyakorolni sajnos nincs módom, de nézek parkolós videókat is. Várom a "visszatérést" nagyon. Úgyérzem sokat ülepedett az amit a vezetés során tanultam. Ki is pihentem magam. Sokkal több mindent átlátok. A kezelő szerveket kell majd újra "megtalálni" :) .

Azt mondják jót is tehet az ülepedés. Hát mi tagadás eléggé gyorsan haladtunk. Egy hét kihagyáson kívül februártól március 17 ig folyamatosan vezettem heti 4-5 órát. Volt, hogy minden nap, mert úgy jött ki a lépés. Egy kicsit kezdtem kiégni, tehát szerencse a szerencsétlenségben, hogy most tudok pihenni.

2020. ápr. 27. 16:54
 8/16 anonim ***** válasza:
A 7-es vagyok. November közepén kezdtem, karácsonykor volt 2 hét szabi az oktatómnak, kb február 1-2.hetében lett meg a 30 óra, viszont az 580 km még nem, és ugye az is feltétel.
2020. ápr. 27. 16:56
 9/16 anonim ***** válasza:

Egy óra, az valójában 45 perc (mint az iskolában).

Legelterjedtebb, hogy dupla órákkal zajlik a vezetés oktatás, kb annyit is tud egy átlagos tanuló koncentrálni.

Két óra után nagyon leromlik a koncentráció, az olyan gyakorlás önbizalom romboló, elvileg naponta max 4 óra az engedélyezett óra szám, de 2 óra gyakorlás után legalább 1 órás szünetet kell közbe iktatni (persze ezt nem ellenőrzik)

2020. ápr. 27. 18:49
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Akkor úgy érzem, hogy a lehető leghamarabb el kéne kezdenem a vezetést (persze ez függ a vírus alakulásától), de olyan problémám nemigen lesz, hogy már vizsgaképes vagyok, de még nem mehetek vizsgázni (a korhatár miatt). És jobb ha a 1,5 hónapos elképzelésemre is rádobok egy 2x-es szorzót:)
2020. ápr. 27. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!