B kategóriás tanfolyam megkezdése alkalmassági nélkül? Mit tanácsoltok?
Figyelt kérdés
Épp nézegettem az autósiskolákat. Találtam is egy szimpatikusak, hétfőn indítanak tanfolyamot. Ugye az alkalmasságim még nincs meg, de a beiratkozashoz nem feltétel. Jó lenne holnaptól elkezdeni, viszont félek hogy lesz valami gubanc az alkalmasságival mert ugye vérvétel is kell az több mindent kimutat, esetleg olyan betegséget amiről még nem tudok, ilyesmire gondolok. Mik a kizáró okok az alkalmassági vizsga kiadásához? Illetve gondolom ilyen esetben az iskola nem fizeti vissza a kresz tanfolyam árát. Köszönöm.2020. febr. 16. 12:26
1/4 anonim válasza:
Nálunk kijött az orvos az autósiskolába, ott csinálták meg az egyik Kresz óra alatt. Vérvétel? Nálunk elvileg látás, hallás, vérnyomás volt, de az se biztos, mivel én nem tudtam, hogy aznap van, így el sem mentem. Másnap felhívtal, hogy többször nem jön ki az orvos, úgyhogy megcsinálták az én nevemre is😃 Na ennyire veszik komolyan. Ha nem vagy vak, mindenképp meglesz az orvosid.
2/4 anonim válasza:
Nincs vérvétel. Látás vizsgálat, vérnyomás mérés, nagy ritkán hallás vizsgálat van. Csak a pénz beszedése a célja, ha csak nem hiányzik végtagod, nem vagy teljesen vak, nincs valami nagyon komoly betegséged, akkor teljesen biztos, hogy megadják az alkalmasságit.
3/4 A kérdező kommentje:
Szemüveges vagyok, távolra nem látok. A bal szemem - 2,50es. A jobb szemem - 1,50 körül. Már 3 éve ugyan ez. Remélem nem rosszabbodott, bár eddig nem tűnt fel. Ismerősömet nemrég kísértem vérvételre,az orvos adott neki beutalót, mert alkalmassági vizsgálatot ment csináltatni ugye jogsihoz. Úgyhogy ezt most nem értem. Mostanaba párszor beleszúrt a szívembe, nemsokára el szeretnék menni ezzel is orvoshoz. Ezért is félek hogy e miatt nehogy probléma legyen. Itthoni vérnyomásmérővel mértem vernyomast,140.
2020. febr. 16. 12:44
4/4 anonim válasza:
Nekem csak vérnyomásmérés volt és látásvizsgálat. Ez alapján nem fog kiderülni semmilyen komoly betegség.
De igazából, ha nem vagy teljesen vak, mozgássérült és nincs olyan betegséged, amitől random elájulsz, akkor simán megkapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!