Milyen módon barátkozzak meg az első kerék meghajtással? Mennyivel rosszabb?
Az autóm ami jelenleg van imádom, persze van belőle sport változat V6-os motorral de mivel ez az első autóm lényegében (azért nem teljesen mert előtte volt egy Suzuki fél évig, azt vettük elsőnek 1 napos jogsira) így szerintem így is úgy is tetszene.
Viszont most hogy már jobban belejöttem az autózásba, elkezdeném ezt is átalakítgatni én szeretném ezt megtartani hosszútávon még ha sor 4 1.8-as is a motor, mert nem rossz autó és rozsdamentes. (Ford Mondeo 2001 egyébként).
Viszont egy dolog van most ami valahogy elkezdett kicsit idegesíteni a barátom autóját látva. Az övé hátsókerék meghajtású míg az enyém elsőkerék meghajtású. Na most azért a hátsókerekes autók lekörözik az elsőkerekeseket (meg mondjuk az is, hogy neki sor 6 2.5-ös motorja van azt hiszem), de ebből az autóból még a sportmodell is elsőkerekes.
Imádok vezetni, szoktam is kijárni kocsikázni éjszakánként országutakra, az autót is magam szerelgetem, viszont olvasgatva a neten hogy a legtöbben azt mondják, hogy az elsőkerék meghajtás sz*r és aki szeret vezetni és nem csak elmenni A-ból B-be az hátsókerekest vesz.
Szóval milyen módon tudnék megbékélni az elsőkerékkel? Tud valaki valami megnyugtató de reális dolgot mondani erről? Vagy mindenképpen a hátsókerekes a nyerő legalábbis elsőkerekessel szemben?
Igen többnyire csak nyugtatgatnám a lelkem mert imádom ezt a kocsit de ezt most elég rossz.
Akkor vegyél bmw-t ha ennyi az óhajod.
Amit leirtál az egy nagy zagyvaság , látszik hogy semmi gyakorlatod nincs és nem is értesz az autókhoz.
Amiatt mert hátsó hajtású, nem hogy előnye lenne , de ez inkább hátrány, főleg meg télen.
Ha bmw-t akarsz akkor vegyél azt. Az 1.8as motor nem fogja kicsapni a segget a kocsinak ha fejed tetejére állsz akkor se.
Ha bizonygatni akarsz akkor ott az az új rusnya civic type-r elsokerekkel nézd meg milyen időt megy a nordschleifen. Látod, nem is rossz.
Ha vennél egy Honda s2000ret vagy egy Mazda mx5ot mert autózást akarsz élvezni megértem.
De 1.8 mondeoban ülve álmodozni a 20 éves hátsó kerekes bmw-rol, nekem kicsit durva.
Mellesleg megjegyzem, a legtöbb emberre igaz, egy jobb fwd autót se tudna kiautozni rendesen így a vita olyanról megy aminek nincs sok értelme.
A közelébe sem kerül normál használat mellett... Aztán egy taknyosabb időben tapasztalat nélkül egy pillanat alatt át is lépi azokat a bizonyos határokat, mire feleszmél már lázasan keresheti az autómentő számát.
Úgy barátkozz meg a gondolattal hogy lövésed sincs használatban mi a különbség, azon kívül hogy a nagyszájú okostojások mit mondanak nem tudod hogy miért is olyan jó a hátsókerekes.
2001-es Mondeo alapján nagyjából leszűrhető a szint, ah anyagi helyzet. Ennyiért hasonló korú, lepukkant BMW-t kapsz. Hátsókerekes, de annyi erő nincs benne hogy ki is kaparjon, maximum hóban tudod verni a nyáladat hogy masképp mozog.
Ebben a kategóriában előnye nincs, hátránya hogy többet fogyaszt, télen könnyebb eldobni, nagy hóban lehet hogy az udvarról sem tudsz kiállni, míg az elsőkerekesek vígan rohangálnak.
Ha a hátsókerekesek előnyét keresed, akkor 300lóerőtől nézelődj. Persze.... azt se felejtsd el hogy maradjon pénz tankolni is, az üzemanyag nem a kertben terem.
Nekünk van hátsókerekesünk (pontosabban a feleségemnek), de egyáltalán nem amiatt vettük. 200 lóerő alatti, semmivel sem jobb mint az enyém ugyanannyi lóerővel elsőkeréken.
"Na most azért a hátsókerekes autók lekörözik az elsőkerekeseket "
Mégis hol körözik le? :D
Nézzél már valós köridőket egy kategóriás első és hátsó hajtású autókkal. Az elsőkerekesek gyorsabbak.
Ügy látom a kérdező valami tizenéves pistike,aki jön ezzel az egyebkent 5évesekre jellemző kérdéssel,hogy "melyik jobb".....
Egyebkent ha ennyire hatso kerekest akarsz mer' a haver aszonta hogy az a jobb,akkor vegyél olyat,mert ahogy elnezem itt mi igysem fogunk tudni "segiteni" rajtad.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!