Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opelomban a vizhőmérő nem jó...

Zsolesz0715 kérdése:

Opelomban a vizhőmérő nem jó mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Opel vectra A 1994 1.8i 8v c18nz motorral szerelt autóm van. Egy olyan problémával állok szemben hogy a műszerfalon a vìzhömérsékletmérőm alig mér valamit kék vastag Csikig megy fel a hőmérsékletem de már lett bele véve termosztát hő fok jeladó is ami csatlakozós és lenne külön a termosztát után egy jeladó féle amire egy saru megy rá azt nem cseréltem. Az auto egész szépen fogyasztja a benzint. Mértem a kiegyenlítő tartályban hő fokot 85 fokos volt segítségeteket kérném mit cseréljek tovább hogy normál hőfokot mérjen az auto és ez látszódjon a műszerfalon előre is köszönöm a segítségeteket?

#víz #hőfok mérés.
2020. márc. 5. 07:57
 1/10 anonim ***** válasza:
AZ hogy szépen fogyasztja a benzint, az mit jelent és mi köze a kérdéshez?
2020. márc. 5. 08:13
 2/10 A kérdező kommentje:

Sajnos elkezdte enni a benzint a szokásosnál többet, csinál néha olyan jelenséget az auto hogy megállok és elkezd felkúszni a hőmérséklet jelző mutatocska a normál optimális 90 fokig aztán elindulok és le is megy a mutató megint alacsony tartományban.

Az auto nem rég volt hengerfej felújításon tökék szelep emelő stb. Azota nem mutat normál értéket kb 20 fokot mutathat.

2020. márc. 5. 13:11
 3/10 anonim ***** válasza:

100% hogy jó a benne lévő termosztát?

Akkor sem melegszik fel a motor ha csak egyhelyben járatod emelt fordulaton?

Vízhőfokmérő nem ugrál lámpa fel-le kapcsolgatásra?

2020. márc. 5. 17:42
 4/10 A kérdező kommentje:

Szia

Első elindulásnál szoktam járatni 1-2 percet akkor is ép hogy csak fel megy a kék Csikig és csak langyos meleget fúj, ha megálok a lámpánál akkor se mozdul meg sajnos a termosztát az december 20 ka fele lett belerakva én vettem a boltbol és szerelő tette bele nekem akkor de a réginél is ugyan ez volt hogy nem tartotta meg a hőfokot azért cseréltettem ki de az is 1 éves lehetett. A lámpa kapcsolgatást az nem próbáltam ki.

2020. márc. 6. 04:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Pedig akkor szokta ezt csinálni ha nyitva van a termosztát folyamatosan....
2020. márc. 6. 15:05
 6/10 A kérdező kommentje:

Meg vettem képzeld a termosztátot hőfok jeladókkal de volt egy kis bibi hogy a drága szerelőbácsi bele szakitotta az egyik csavart és fel volt pásztázva ráadásul termoházban meg egy 10cn gumi tömitést elszakadva benne volt.

Kiszedni a beleszakadt csavart nem tudtam mert az aksi furo nem fért el a hűtő miatt annyit csináltam lereszeltem feltettem az újat és a jeladókat kicseréltem 95 c fokig felmegy és a fűtésem is helyrejött ennyit a szerelőkről kivétel persze van !

2020. márc. 8. 08:28
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket üdv zsolesz
2020. márc. 8. 08:30
 8/10 anonim ***** válasza:

Akkor csak megoldódott :)

Sajnos nehéz jó szerelőt találni manapság...

én 4 hónapot vártam a szerelőmre, mert ő benne 100%-ig megbízok!!!

más megcsinálta volna a váltó felőli főtengely szim. cserét a hátsó kerekes autómon de ismeretlenhez nem akartam vinni.

Éppen ezért csinálok meg mindent otthon amit csak lehet.

8 éve van autóm, most voltam vele először szerelőnél :D

(ha a futóműbeállítást nem nézzük)

2020. márc. 8. 17:41
 9/10 A kérdező kommentje:
Én is igy vagyok vele elvittem szerelőhöz hidratőke gyanúval erre küld képeket hogy a vezérlés át volt ugorva 2 foggal de se baj abbol lett egy sor hidratőke meg szelepemelő, himba uj vezérlés felrakva.baráti áron 110000 ft és ugy adta vissza a kocsim hogy vezérműház széttörve meg bele szakitott csavar és ki tudja mit rakhatott bele ez a kokány szar és arra hivatkozik őskori kocsitól mit várok azt hittem pofán vágom. Többet én sem viszem jol meg gondolom hiába több mint 20 éves kocsi de az a dolga megcsinálja normálisan becsületesen.
2020. márc. 8. 23:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy aktuális-e még a kérdés, de ha igen, itt az én ötletem: lehet, hogy túl hűti magát a kocsi. Az én '86-os Fordom is túlhűtötte magát télen (normál alatti vízhőmérsékletet mutatott a mérő), ezért egy kartonlapot raktam a hűtőmaszkja mögé, hogy ne kapjon olyan sok hideg menetszelet. Ekkor beállt normálra. Amikor édesapámnak volt ugyanilyenje dízelben, ő nála is ez történt és ő is ezt csinálta megoldásképp a hideg évszakok alatt. Próbáld meg, hátha. De egyébként én tovább melegíteném. Öreg autót nem szabad rúgni neki 1-2 perc után, én 4-5 percig járatom és veszek vissza a szivatóból.
2020. ápr. 2. 04:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!