Opelomban a vizhőmérő nem jó mi lehet az oka?
Sajnos elkezdte enni a benzint a szokásosnál többet, csinál néha olyan jelenséget az auto hogy megállok és elkezd felkúszni a hőmérséklet jelző mutatocska a normál optimális 90 fokig aztán elindulok és le is megy a mutató megint alacsony tartományban.
Az auto nem rég volt hengerfej felújításon tökék szelep emelő stb. Azota nem mutat normál értéket kb 20 fokot mutathat.
100% hogy jó a benne lévő termosztát?
Akkor sem melegszik fel a motor ha csak egyhelyben járatod emelt fordulaton?
Vízhőfokmérő nem ugrál lámpa fel-le kapcsolgatásra?
Szia
Első elindulásnál szoktam járatni 1-2 percet akkor is ép hogy csak fel megy a kék Csikig és csak langyos meleget fúj, ha megálok a lámpánál akkor se mozdul meg sajnos a termosztát az december 20 ka fele lett belerakva én vettem a boltbol és szerelő tette bele nekem akkor de a réginél is ugyan ez volt hogy nem tartotta meg a hőfokot azért cseréltettem ki de az is 1 éves lehetett. A lámpa kapcsolgatást az nem próbáltam ki.
Meg vettem képzeld a termosztátot hőfok jeladókkal de volt egy kis bibi hogy a drága szerelőbácsi bele szakitotta az egyik csavart és fel volt pásztázva ráadásul termoházban meg egy 10cn gumi tömitést elszakadva benne volt.
Kiszedni a beleszakadt csavart nem tudtam mert az aksi furo nem fért el a hűtő miatt annyit csináltam lereszeltem feltettem az újat és a jeladókat kicseréltem 95 c fokig felmegy és a fűtésem is helyrejött ennyit a szerelőkről kivétel persze van !
Akkor csak megoldódott :)
Sajnos nehéz jó szerelőt találni manapság...
én 4 hónapot vártam a szerelőmre, mert ő benne 100%-ig megbízok!!!
más megcsinálta volna a váltó felőli főtengely szim. cserét a hátsó kerekes autómon de ismeretlenhez nem akartam vinni.
Éppen ezért csinálok meg mindent otthon amit csak lehet.
8 éve van autóm, most voltam vele először szerelőnél :D
(ha a futóműbeállítást nem nézzük)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!