A gyári szerviz cseréltetni akarja azokat a gumikat,
amikben bőven benne van még 1-2 szezon. Megtehetik?
Hány évesek a gumik és mire hivatkozik a szerviz?
2020. márc. 3. 22:11
2/16 A kérdező kommentje:
4 éves a szett (Continental contipremiumcontact 5). Azt mondják, hogy már a kopás érték alatt van, így nekik kötelességük szólni és nem tehetik vissza a gumit. Hiába mutattam nekik, hogy még a kopásjelző fölött vannak milliméterekkel, nem érdekelte őket. A sablon szerint cserélni kell és kész. Én viszont ezeket a méregdrága és jó gumikat nem szívesen dobnám el...
Akkor ne veluk szereltesd vissza. Elhozod, es kb. barmelyik szervizben tuti h. olcsobban felteszik oket, ha tenyleg rendben vannak.
2020. márc. 3. 22:25
Egy fényképekkel illusztrált bejegyzést megér a vásárlók könyvébe.
2020. márc. 3. 22:29
Arra várhatsz, nem fogja kinevettetni magát. Így az ismeretleneknek fénykép nelkül elpanaszolja magát, mi megveregetjük a vállát és együtt szidjuk a szervízt, de akkora felhajtás nem kell hogy kiderüljön hogy néz ki a gumi.
2020. márc. 3. 22:38
6/16 anonim válasza:
Én ha valamire azt mondom, hogy nem vállalom akkor az NEM-et jelent. Az olyan ügyféllel aki meg azzal jön, hogy mihez van joga, vagy ő vállalja a felelősséget főleg befejezettnek tekintem a beszélgetést.
Van másik ezer vállalkozó aki szivesen megcsinálja. Szabad a pálya. Én meg nyugodtam alszom.
2020. márc. 3. 22:41
Szerintem simán megcsinálják, hogy csak a náluk vettet szerelik fel. Mint ahogy az új kocsit is csak hozzájuk viheted, különben ugrik a garancia. A márkaszerviz mindig is a pénzlehúzásról szólt, közben meg olyan gány munkát végeznek, tudnék mesélni. Nekem 2 éve mondták, hogy ki kell cserélni az akksit, nem vettem újat, azóta is pöccre indul, semmi gond nem volt vele. Úgyhogy ha nem garanciás a kocsi, akkor én elkerülném a márkaszervizeket, meg az olyan helyeket, ahol nem az ügyfél akarata a mérvadó.
2020. márc. 3. 22:52
A szabályok szerint a profilmélység 1,6 mm !! Ez bőven megengedőbb az ajánlott 3mm-nél (nyári gumi esetén). Ha nem extrém repedezett a gumi, akkor nem nagyon van okuk a felszerelést megtagadni, de megtehetik. Te meg elviszed és bárhol felrakatod. Ennyi.
2020. márc. 3. 22:55
Nekem is volt ilyen, repedt tré gumikat nem akarta felrakni, mondtam, én bontóba nem viszem új gumikkal meg faxa felnikkel az bizti. Felraktam volna én csak nem volt emelési pont a kocsin mert szénné rohadt, mondtam csak bontóig viszem.. feltették. :) aztán kibírta a 20 km-t a gumi, persze út szélén mentem 50-el minden buszmegállóba megállva.
Ha nem teszi fel, nem teszi, megtagadhatja. Keress mást.
2020. márc. 3. 23:27
Azt ne felejtsük el, hogy ha màshová viszi, akkor tárolàsi díjat fognak valószínűleg felszàmolni.
2020. márc. 4. 06:43
Kapcsolódó kérdések: