Van priorita ha teljesül a jobb kéz szabály és a kanyarodás szabaly is?
Figyelt kérdés
Volt egy kereszteződésem. Kanyarodó főútvonal onnan nem jött semmi. Mellék út : Nekem balról jött az autó egyenesen én neki jobbról kanyarodva. Nekem jobb kezem volt neki kanyarodás szabály miatt volt elsőbbség. Ha ütközünk ki hibalya. Ki mehet ilyenkor. Én lemondtam a jobbkezemrol mert láttam hogy ő jönni fog, nem áll meg...2020. márc. 1. 20:51
11/23 A kérdező kommentje:
Piros auto es gyalogos nincs azt irtam.... Csak a két auto... Csak ilyent láttam
2020. márc. 1. 21:32
12/23 anonim válasza:
Csak meg kérdezem már a hozzászólókat hogy érti valaki egyáltalán miről van szó?
13/23 anonim válasza:
Oké, próbáld meg lerajzolni a szitut.
"Kanyarodó főútvonal onnan nem jött semmi. Mellék út : Nekem balról jött az autó egyenesen én neki jobbról kanyarodva."
14/23 anonim válasza:
Fogós kérdés, ugye mindkettőtöknek elsőbbségadás kötelező táblája van, és alárendelt útról hajtotok rá a főútra, csak te kanyarodva, ő meg egyenesen. Én megálltam volna, aztán elengedem a másikat, mert fogalmam sincs, hogy ki mehet elsőnek ilyenkor. Nekem az lenne a logikus, hogy a jobb oldali. Azért nem sok ilyen kereszteződés létezik szerintem.
15/23 anonim válasza:
"A piros auto mellett jött a masik autos egyenesen en neki jobbról. Gyalogos es piros auto nincs...."
Te érted ezt? Segíts nekünk egy rajzal.
16/23 anonim válasza:
Én úgy értelmeztem, hogy a főútvonalon nem haladt senki, hanem a két alárendelt útról egyszerre érkezett a kereszteződésbe két kocsi, a kérdező az ábrán bal oldali mellékútról akart a főútra jobbra kanyarodni, a másik kocsi pedig a másik mellékútról hajtott egyenesen a főútra.
17/23 anonim válasza:
Én így értelmeztem (1-es voltam):
A kérdező a "B" jelű kék autó, a másik "C" jelű motoros. A főúton nem érkezik senki.
Ebben az esetben a B megy először a jobbkézszabály miatt. Kanyarodási szabály nincs, az szemből érkezők esetén van.
18/23 anonim válasza:
19/23 A kérdező kommentje:
16 os komment történt, bocs hogy rossz afogalmazas... Es köszönöm a fordítást :)
2020. márc. 2. 05:58
20/23 A kérdező kommentje:
Illetve a 17 es kepi abrát :)
2020. márc. 2. 05:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!