Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kanyarodás? Többi lent.

Sikeres1 kérdése:

Kanyarodás? Többi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy szabályos e ha kinyomott kuplunggal kanyarodok?

Én úgy hallottam hogy ezért még is buktathatnak de eddig még az oktatom nem szólt érte.

23-óránál járok

2019. aug. 28. 01:49
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Nem hiszem hogy szabálytalan, de olyankor nincs motorfék..miért így csinálod? Válaszd meg a szükséges fokozatot és sebességet kanyarodás előtt és engedd fel a kupplungot.
2019. aug. 28. 01:59
 2/9 anonim ***** válasza:
30%
Ne csinálj ilyet, mert nem jó a kuplungnak!
2019. aug. 28. 05:55
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

Meg ha véletlen valami miatt leáll a motor akkor megszűnik a szervó.

De ha nem mondják hogy úgy kell csinálni akkor minek nyomod be?

2019. aug. 28. 06:42
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
Nincs motorfék, ha leáll az autó, nincs szervó, továbbá nincs kapcsolat a kerekek és a motor között, így korlátozott a manőverezés is (gázadással korrigálás stb.), igazából csak hátránya van a kinyomott kuplunggal kanyarodásnak, mégis sokan csinálják
2019. aug. 28. 07:04
 5/9 anonim ***** válasza:
27%

Szabályos, csak valamelyik vizsgabiztos nem szereti.

Amúgy ha egy szűk utcába kanyarodok be, ilyen 10-20 km/h-val, akkor én is kinyomom a kuplungot (szerintem mindenki).

Ennek szerintem akkor van jelentősége, ha valaki mondjuk az országúton 60-70-80-as tempónál a kanyarokban kinyomkodja, mert az veszélyes és értelmetlen.

2019. aug. 28. 07:05
 6/9 anonim ***** válasza:
77%

nekem úgy tanították, hogy kanyarodás előtt visszalassítok a megfelelő sebességre, és az ahhoz tartozó fokozatban van már a váltó, nincs kinyomott kuplung.

Azóta is így csinálom, néha, lendületes kanyarodásnál fordul elő csak, hogy kinyomott kuplunggal veszem be, amikor nincs idő "szarakodni" a visszaváltással.

2019. aug. 28. 07:56
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
Vezetéstechnikailag nem szabályos. Ha hirtelen olyan manővert kellene tenned, ami gázadást igényelne, akkor sokat nől a reakcióidőd, hiszen nincs közvetlen kapcsolat a motor és kerekek között. Másrészt ha kanyarodó autónál engeded ki a kuplungot, mert ha gázt kell esetleg adnod akkor teljesen másként viselkedhet a kerék, mint egyenes úton. Kipöröghet, megcsúszhat, főleg a hátsókerekes autó. Kinyomott kuplunggal amúgy nem nagyon szabad közlekedni, mert nem tudsz egyből gázadásos manővert adni az autónak, ugyanígy elvileg 30-cal gurulni sem a legjobb, mert ott még váltani is kellene egyet ha azt akarnánk, hogy gázadással valamit csináljon az autó. Ott is olyan fokozatban kell gurulni, hogy ha gázt adok akkor közvetlen reagáljon rá az autó. Az már más kérdés, hogy ezt sokan nem így használják a gyakorlatban.
2019. aug. 28. 08:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Ilyen 10-20 km/h-s kanyarodásnál, szűk kanyarokban nem gond, sőt, néha muszáj kuplungolni közben. De nagyobb sebességű kanyarokban már tényleg nem szabad kuplungolni.
2019. aug. 28. 10:53
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A vizsgán NEM szabad benyomott kuplunggal kanyarodni, mert az azonnali bukást jelentő hibák közé tartozik. A valóságban persze kb. mindenki benyomott kuplunggal veszi be a szűkebb, komolyabb lassítást igénylő kanyarokat a városban... egyébiránt, nagyobb sebességnél, pl. országúton valóban nem biztonságos benyomott kuplunggal haladni, egyrészt mert kevésbé lesz stabil az autó, mintha motorfékkel (vagy akár enyhe gázadással) kanyarodnál, tehát sokkal könnyebben megcsúszhatsz, másrészt ha valami miatt hirtelen gázt kellene adnod, akkor nem tudod azonnal megtenni.
2019. aug. 28. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!