Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen féktárcsát vegyek...

Kezdő bróker kérdése:

Milyen féktárcsát vegyek hátsó és első tengelyre?

Figyelt kérdés

Sziasztok segítségeteket szeretném kérni.

Milyen féktárcsát ajánlotok hátsó és első tengelyre?

Ezeket nézegettem:

[link]

Meg ezt: [link]

Olyat tudok csinálni hogy hátúl 288mm belső hűtésüt veszek, előre pedig 245mm átmérőjűt féktárcsa (tele fajtát)?

Előre vagy hátúlra menjen fel nagyobb átmérő? S milyet rendeljek minél nagyobb annál erősebb?

2020. febr. 22. 22:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem meg ne fogj neki ha azt se tudod hogy hová milyen tárcsa való. De előre kell a nagyobb.
2020. febr. 22. 22:40
 2/16 Beviz Elek ***** válasza:
87%

A probléma ott kezdődik hogy ez nem szabadon választható, nem úgy van hogy felraksz egy valamilyen tárcsát és csókolom.

Kezdjük ott, hogy a tartókengyel, a nyereg adott, a betét mérete adott (hogy beleferjen és ne is essen ki), ehhez pedig egy adott méretű tárcsa passzol mind átmérőre, mind vastagságra. Ha egy adott autót gyártottak több méretű fékkel, akkor is meg kell nézni hogy milyen van rajta és ugyanolyat kell venni, másikkal nem lesz jó.

Olyat vegyél ami az autódhoz jó.

2020. febr. 22. 22:47
 3/16 A kérdező kommentje:
Holnap leveszem a kerekeket s megmérem az átmérőt de mindenképp előre hűtött féktárcsát tennék fel ugyanazzal az átmérővel ami most van, hátulra meg simát :)
2020. febr. 22. 22:56
 4/16 anonim ***** válasza:
72%
Ha ennyire hülye vagy a témához, VIDD SZERELŐHÖZ, és ne játssz a fékkel!!! KOMOLYAN!
2020. febr. 22. 22:56
 5/16 anonim ***** válasza:
87%

Berhelős bubuka!

Választani a kívánságműsorban lehet, nem az alkatrészeknél.

Van annak az autónak márkája, tipusa, évjárata és egyéb azonosító adatai. Na azok alapján megmondja a boltos bácsi, hogy mit kell hozzá rendelni.

Bár ha azt sem tudod, hogy előre vagy hátra kell a nagyobb fék, akkor inkább ne is fogj hozzá.

Sokkal egyszerűbb, ha beviszed a szervizbe és csak egyszerűen kérsz egy fékjavítást.

2020. febr. 22. 23:09
 6/16 Beviz Elek ***** válasza:
79%
Nem mindig kell méregetni. Nézd meg hogy az autód adataival mit dob ki. Ha 1 méretet akkor egyszerű, ha többet akkor lehet mérni.
2020. febr. 22. 23:10
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy van jópár autó, amin hátul nagyobb átmérőjű a fék mint elöl. más kérdés hogy a nyereg is kisebb, és az szimpla tárcsa nem hűtött.
2020. febr. 22. 23:19
 8/16 anonim ***** válasza:
68%

Ez nem úgy megy, hogy azt pakolsz föl, ami tetszik! Gyárival megegyező méretet, típust (hűtött/nem hűtött) rakhatsz csak föl, semmi mást! Márkából tudsz csak válogatni. A Brembo teljesen megfelelő márka.

Általában a legtöbb autónál elöl van a nagyobb átmérőjű hűtött tárcsa, hátul a kisebb, tömör.

2020. febr. 23. 08:01
 9/16 A kérdező kommentje:
Nem kell leszedni a fejemet nemrég vásároltam az autót s nem tudtam az átmérőket, mai nap levettem a kereket megnéztem az első tengelyen 288mm szelőztetett belső hűtésű féktárcsa van ATE márkájú, a hátsó tengelyen 245mm zimmerman van sima (nem szelőztetett), Brembot vásárolnék első és hátsó tengelyre vagy maradjon az ATE ? vélemény
2020. febr. 23. 10:43
 10/16 anonim ***** válasza:
72%
ATE, TRW, Bosch, Brembo, Textar, stb. ezek mind jó minőségűek. Hogy ATE vagy Brembo műszakilag véleményem szerint nem sok vizet zavar. Amelyik szimpatikusabb! A betétekről se feledkezz meg!
2020. febr. 23. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!