Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem kérik általában,...

Miért nem kérik általában, főleg a külső extrákat szalonból rendelt autókra?

Figyelt kérdés
Legyen az egy Honda, Toyota, Skoda vagy más márka, én élőben szinte sosem láttam még olyan típust amit ne úgy rendeltek volna hogy a külső extra szerepelt rajta. Például plusz spoiler extraként, karbon tükör, stb... Holott ezek már nem eget rengető felárak. Ennyire nincs irántuk érdeklődés?

2020. febr. 20. 13:38
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
De ha annyira nincs kereslet a plusz spoilerre (mint említettem Hondánál nem láttam ilyet pluszban), és megbonyolítja a gyártást plusz 1-2 elem felrakása pluszban, akkor miért kínálják?
2020. febr. 21. 11:46
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Mit nem értesz abba amit írok? :D

Nem kínálják. NEM KÍNÁLJÁK. Hányszor írjam még le, hogy az autógyárak 95%-a nem ilyen mint amit leírtál. Nincs ennyire szabad konfigurálhatóság, hogy az utolsó szögig te mondod meg, mi milyen legyen az autón. Csomagok vannak, attól eltérni nem lehet. Vagy ha kötöd az ebet a karóhoz, és egy évig vitatkozol velük telefonon és e-mailben, hogy márpedig te style felszereltséget akarsz de sportos első lökhárítóval, és lepengetsz érte plusz pénzt, akkor talán elgondolkodnak rajta. Amúgy meg nem. Felszereltségek vannak, értsd már meg.

Igen, a 95%-a így csinálja. A maradék 5% meg amin itt te értetlenkedsz. Biztos van akinél még van ilyen, azért nem írok 100%-ot. De nem jellemző. Nem tudok ilyet említeni most neked. Nem néztem meg a Honda konfigurátorát. Elképzelhető, hogy van ilyen amit te mondasz. De gondolom a drágább / sport modellnél. Megmondhatod hogy legyen e rajta spoiler vagy ne. Aztán kb ennyi.

De hogy egy mezei Civicnél te nem mondhatod azt, hogy előre ilyen lököst kérek, hátra viszont egy nem hozzá tartozót, spoiler legyen rajta, motorháztetője sportos legyen, de nem kell hátra dupla kipufugó... Ilyenre nincs lehetőséged, abba szinte biztos vagyok. Ott is van 3 csomag, aztán válaszd ki ami neked tetszik. Aztán válaszd ki, hogy csomagon belül akarsz-e spoilert vagy nem.

2020. febr. 21. 12:08
 23/26 A kérdező kommentje:

Rendben van, köszönöm a választ. :)

Festés terén ha pluszban rá fordítok egy szép summát, kérhetek más színt? Szalonban gondolom azt mondanák, hogy nem, de tuti volt már kivételes eset.

2020. febr. 21. 12:23
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom az 50-60 éves bácsiknak néniknek nem az a fontos hogy csiricsáré dobozzal járjanak. :)

Amúgy manapság az autókbaszerelt extrák háromnegyede oltári felesleges baromság. nem mintha fenyegetne a veszélye, de nem vennék új autót szalonból szinte semmilyet.

2020. febr. 21. 12:43
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Hogy szalonban kérhetsz-e egyedi színt, az jó kérdés. Biztos van az a pénz. De az is biztos, hogy nem elég azt mondani, hogy neked ez kell.

Erre egy olyan példát tudok mondani, hogy cégnél ahol dolgozom, dolgozott egy kolléga, magas beosztásban. Amikor kérte a céges autóját, egy Skoda Octaviat választott. Azonban neki kellett bele egy olyan (teljesen jelentéktelen) extra, ami az Octaviahoz még csak nem is volt elérhető, csak a Superb-hez lehetett kérni. Egy tök banális, pár tízezer forintos extráról beszélünk. Tehát nem a Superb napfénytetőjét kellett volna belefaragni az Octaviába.

És először azt mondták neki, hogy nem. Sőt, huszadszorra is azt mondták, hogy nem. Akkor sem, ha kifizeti. Majd heves telefonváltások, és e-mailezések után a Skoda központjával, amik természetesen nem magyar nyelven zajlottak, pár hónap múlva beleegyeztek. De csak azért, mert a Skodának már a tökük tele volt az egésszel, és inkább beleegyeztek.

Szóval nagyjából a színeknél is hasonló szitut tudok elképzelni.

2020. febr. 21. 19:23
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

"Festés terén ha pluszban rá fordítok egy szép summát, kérhetek más színt? Szalonban gondolom azt mondanák, hogy nem, de tuti volt már kivételes eset."

Vannak olyan gyártók/modellek ahol szép felárért lehet egyedi festést kérni. De csak hogy tudd, sok helyen már az alap színskálán is vannak majd félmilliós (!) tételek, egy ilyen egyedileg kikevert festés árától szerintem a legtöbben infarktust kapnánk. (Plusz általában nem teljesen idióták az autógyárak, a legelőnyösebb színben promózzák az autóikat. Az esetek 99%-ában megnézed, hogy milyen színű az autó a plakátokon és azt kell kérni. Mazdák - piros, Duster - narancs, Suzuki - piros, stb.)

2020. febr. 21. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!