Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem kérik általában,...

Miért nem kérik általában, főleg a külső extrákat szalonból rendelt autókra?

Figyelt kérdés
Legyen az egy Honda, Toyota, Skoda vagy más márka, én élőben szinte sosem láttam még olyan típust amit ne úgy rendeltek volna hogy a külső extra szerepelt rajta. Például plusz spoiler extraként, karbon tükör, stb... Holott ezek már nem eget rengető felárak. Ennyire nincs irántuk érdeklődés?

2020. febr. 20. 13:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük ott, hogy a kérdésed és az alatta lévő szöveg ellentmond egymásnak:

"Miért nem kérik általában, főleg a külső extrákat"

"én élőben szinte sosem láttam még olyan típust amit ne úgy rendeltek volna hogy a külső extra szerepelt rajta."

Na de lépjünk túl ezen:

1. A legtöbb újonnan vásárolt autó alapvetően nem sportos jellegű, sőt a legtöbbször nincs is ilyen opció, hogy spoiler meg karbontükör. A kutya fülét nem érdeklik az ilyen szirsz..rok, csak egy esetleges későbbi karosszéria javítást tesznek drágábbá.

2. Ahol lehet is ilyeneket rendelni, ott sem bírnak valójában semmi funkcióval. Meg lehet nézni, hogy "komolyabb" autókon is olyan légbeömlők vannak, amik valójában nem is eresztik át a levegőt, meg kamu dupla kipufogó van az autó végén. Szerintem ezek inkább cikivé teszik az autót.

2020. febr. 20. 16:38
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

# 8-as vagyok.

Szerintem én sem szégyenkezhetek a felszereltséggel. A legmagasabb felszereltségi szinten és az elektromosan dönthető és elhúzható napfénytetőn felül a követőket kértem még bele:

a típushoz elérhető egyik legerősebb biturbós motort,

led-mátrix fényszórókat + hátsó lámpa is ledes,

elöl-hátul radar, önparkoló móddal,

tolatókamera,

esőszenzor, fényszenzor, minden tükör, ablak elektromos (szerintem ez már jó ideje nem egy nagy was ist das),

kétzónás klíma + elöl-hátul automata vezérlésű ülésfűtés,

kormányfűtés,

állófűtés,

ergonomikus tanúsítvánnyal ellátott félbőr "sport" üléscsomag minden irányba elektromosan állítható, elöl-hátul kartámasszal, combtámasszal

17" gyári alufelni nyárra,

16" gyári alufelni télre, természetesen mindkét szett nyomásszenzorokkal,

adaptív tempomat,

aktív sávtartó rendszer táblafelismerővel,

krómozott kipufogóvég,

navigációs fejegység érintőképernyővel, androidauto/carplay lehetőséggel, "prémium" hangrendszerrel, DAB+ -szal.

Hirtelen ezek ugranak be.

Három dolog maradt ki az extralistán: Az egyik a full bőr kárpit. Kipróbáltam demo autón, nem jött be. A másik sport mód kapcsoló. Ezt azért nem kértem, mert automatikusan fekete tetőkárpit járt hozzá, ami nekem nem igazán tetszett. Nagyon komor, sötét lett tőle a beltér. A harmadik a küszöbtoldatos csomag, amit fentebb kifejtettem mért nem látom értelmét.

Soha életemben egy forint hitelem sem volt és remélem nem is lesz. Az autót is kp-re rendeltem. Igaz márkáját tekintve nem egy prémium presztízsautó, de nem is az a célom, hogy villogjak vele. Aki ezt az összeállítást csórónak gondolja, csak mert nincs az autón spoiler, az tehet egy szívességet! Saját magamnak vettem az autómat, nem másnak. Nem azért hogy más mit gondol, ha meglátja. Az én igényeimet maximálisan kielégíti és szerintem ez a lényeg.

2020. febr. 20. 17:01
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
12: Opel?
2020. febr. 20. 17:26
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Az elektromos kézifék,

holttérfigyelő

mobiltöltő,

gyári illatosító rendszer lemaradt a fenti listából.

2020. febr. 20. 17:27
 15/26 A kérdező kommentje:

12-es, köszönöm szépen a bő választ :)

Félreértés történt picit, mert én a plusz csomagtartó spoilerrel nem másnak akarok villogni, hanem az nekem kimondottan tetszik rajta. :)

2020. febr. 20. 18:34
 16/26 anonim ***** válasza:
Spoiler, karbon tükör, GYÁRILAG?? Mivan? :))
2020. febr. 20. 20:49
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Általában amit mondasz, ilyen olyan elemek (tükör, spoiler) ezeket külön nem tudod kérni a kocsira. Ezek 95%-ban felszereltségben / "pakk"ban vannak.

Tehát sport / Style / elegance / anyámkínja. Mindegyiknek megvan a maga frappáns neve márkától függően. És ezekben vannak pl eltérő optikák. Nem tudsz olyat kérni, hogy alap Skoda Octavia, de tegyenek rá egy Octavia RS hátsószárnyat. Azt mondják, hogy akkor válaszd azt a csomagot. Ennyi. Nem tudsz külön X-elgetni.

Továbbá, nem tudom nézegettél e mostanában autót. Maradjunk a Skodánál. Superb indulóára valahol 9 millió körül van. Fel lehet tornászni extrákkal 14 millióig. Tehát a kocsi vételárának a 40%-át extrákra költötted. Azért attól mert valaki új autót vesz, nem biztos, hogy annyira el van eresztve, hogy még egykét milliót hozzádobjon extrák miatt, amik lehet pont nem érdeklik.

És gyakran ezek az optika pakkok olyanok, hogy magával vonzzanak egy csomó kötelező extrát, amit abban a pakkban nem tudsz nem kérni. Bepipálod a sportcsomagot, mert te menő lökösöket akarsz, meg spoilert. Aztán jön a zsiványság, hogy jaaa, azt csak a feláras 19-es felnivel együtt lehet. Jaa, hogy az csak olyan beltérrel van, hogy... Jaa, hogy akkor már teszi rá a sportfékeket is. Stb...

Akarsz egy jó lököst, meg egy jó spoilert a kocsira, és akkor azt mondja a konfigurátor, hogy +2,5 millió.

Beltér az dettó ugyan ez. Kiválasztod a pakkot, és akkor csapja hozzá a a nagy navit, a fullbőrt, blablabla.

És nem mindenki igényli ezeket. Nem akar mindenki nyomkodni. Napfénytetőn kinézegetni. Elektromosan állítani mindent. Meg tellegetni.

Amúgy meg nézz meg egy mostani luxusautót. Nézd meg az extralistát. Bepipálsz egy fullextrát, és olyan dolgokat kapsz, amit soha az életben nem fogsz használni. Maximum akkor körbenyomkodod amikor megveszed a kocsit, aztán azt is elfelejted, hogy létezik.

2020. febr. 20. 22:05
 18/26 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele, ha már 10-15 év alatt összespórolom az autó árát, akkor a legjobb felszereltséggel veszem, meg minden extrát belerakatok a krómozott küszöbdíszléctől kezdve a hangulatvilágításig, olyat is, aminek semmi értelme nincs. Ha életemben 2-3 új autót veszek, akkor azokban legyen minden. Mondjuk most már nem nagyon lehet olyat csinálni, hogy évtizedekig hajtson egy kocsit az ember, azért is akarom minél tovább megőrizni a 16 éves autómat, mert nem vagyok az a fajta, aki 5 évente cserélgeti.
2020. febr. 20. 22:19
 19/26 A kérdező kommentje:

17-es!

Honda Civic Type R-nél a plusz spoiler például külön van, de a beltéri hangulat világítást külön-külön lehet választani részletekben.

2020. febr. 21. 07:36
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondtam hogy nincs ilyen... De nem ez a jellemző, amit leírtál, hogy külön tudsz tükröt, meg spoilert választani.

Az a baj, általában az a réteg akit érdekelnek ezek a spolierek, meg karbon szirszarok, nem ők a potenciális vásárlók. Ezek megmozgatják a 18-25, max 30 éveseket. Afelett nagyon sokan kinövik ezt, és a praktikum kerül előtérbe. (Tudom, van aki nem növi ki, nem kell ellenpélda).

És általában nem ez a korosztály az, aki új autókat veszeget milliókért. Pláne nem itthon. Pláne nem Hondát. Nézd meg a mai 18-25 éveseket. Mindegyik Audiba, BMW-be, Mercibe akar ülni. Ha van is pénzük új autóra, (teszem azt összejön egy új Civic ára), abból inkább vesznek egy használt "prémiumot".

Akinek meg ténylegesen van pénze új autóra, és meg is veszi, ott 100 ból 1 embert érdekelnek ezek az optikai elemek. A többit nem.

Arról ne is beszéljünk, mennyire megbonyolítja a gyártást, ha kismillió kombinációt össze tudsz ikszelgetni egy kocsira. Így meg sokkal egyszerűbb az autógyáraknak. Van 3-5 féle külső stílus / csomag, amiből választhatsz, aztán ennyi.

Nem mondom, hogy nincs ellenpélda. De nem ez a jellemző.

2020. febr. 21. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!