Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcsere után annyi olajat...

Olajcsere után annyi olajat öntsek az autóba, amennyi a kapacitása (3 liter) vagy az fölé még?

Figyelt kérdés

2020. febr. 13. 19:09
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
68%

Jaj #20 ne legyél már ilyen!

A kérdező egy tudatos vásárló. Tudatosan vette le az olajat a polcról. Jól választott, hiszen ez volt a legdekoratívabb csomagolású. :D

2020. febr. 14. 12:19
 22/33 veterán vas ***** válasza:
24%

Szerintem a fékhez ő nem nyúl. Tudod, az olyan koszos meg büdös....

/de a kormányművet a jövő héten akarja szétszedni/ :D

2020. febr. 14. 16:40
 23/33 A kérdező kommentje:

Az olajat több szempont alapján választottam ki az autóba.

Elsőnek megnéztem, hogy mi a hivatalosan ajánlott ACEA, API, valamint gyári szabvány az autótípushoz, majd kerestem egy jól ismert európai gyártót (lehetőleg németet), aki nagyobb kiszerelésben, kedvező áron, teljesen szintetikus olajat árul. Tehát az autóhoz az ACEA A3/B3, API SL és GM-LL-A-025 gyári szabványú olaj van előírva.

Ez alapján a Mannol Extreme 5W40-et választottam, tavaly decemberben 5300 ft/5 liter volt a Kovácsnál. Aztán majd meglátjuk, hogy milyen lesz, az arukereso.hu-n szinte csak jó véleményeket írtak róla.

Az olajszűrőből és a levegőszűrőből szintén német márkát választottam (Hengst és Denckermann). Nem mondom azt, hogy a németek nem gyárthatnak gagyi dolgokat, de a pénzemet inkább adom a németeknek, mint másnak.

Korábban a gyári GM 5W30-as olajat vettem bele, hát sokan óvtak tőle. Mondjuk nekem ez kicsit önellentmondás, hogy a gyártó a saját autójába xar olajat gyártat le, de nah.

2020. febr. 14. 17:37
 24/33 A kérdező kommentje:
Lényegében azért kérdeztem meg, hogy 3 liter olajat öntsek-e bele, mert az olajszűrő eleve felvesz valamennyi olajat, és valamennyi olaj a motorban eleve marad a régiből. Szóval a 3 literrel valószínűleg túlöntöttem, de mivel eleve megeszik 2000 km-en 1 liter olajat, így majd lesz valami.
2020. febr. 14. 17:40
 25/33 Beviz Elek ***** válasza:
35%

A sok kretén hogy felpontozta egymást :D

Egymásra találtatok, együtt tudjátok oltani a kérdezőt, közben egymás pcsén húzogatjátok a bőrt.

Igen, tényleg nagy butaság azt hinni hogy gyújtáson is el kellene aludjon az olajnyomás visszajelzője. És? Titeket úgy szrtak a világra hogy tudtátok?

A kérdező még csak most ismerkedik a dologgal, majd belejön.

2020. febr. 14. 18:04
 26/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. febr. 14. 18:09
 27/33 anonim ***** válasza:
82%

Hogy áll az olajcsere?? :)

Annyit önts bele amennyit ír.

Aztán nézd meg a nívóját mennyi az olaj benne. 2 jelzés között kell hogy legyen az olajszint.

Egyéb okosság.

Várd meg míg lefolyik az olaj a betöltőnyillástól a motorolaj teknőbe mert onnan méri a nívópálca. (Kb 10-20perc míg hidegen lecsurog)

Olajlámpa beindítás után pár másodpercre kell hogy elaludjon. Ha nem alszik ki az baj. Gyújtáson mindíg világítani fog mert nem mér olyanlor. Az aksijel azaz a generátor töltés is kialszik ha jár a motor, és tölti.

Egyébb jótanács.

Olajszűrőt is szoktak olajcserekor cserélni.

Egyéb..

Ne önts szét az olajat a földre mert nagyon nagy bunkóság az autós kultúrába! Veszuélyes hulladék! Mol benzinkútnál viszont free átveszik a használtolajat.

Egyéb okosság. Új olajszűrőbe őntenek egy kis olajat mielőtt felteszik, igy nem jár olaj nélkül az autó egy percet se.

Elhiszem hogy valahol el kell kezdeni,, de ha jól csinálod akkor nem leszel nyakig olajos és lehetőleg le se forrázod magad a forró olajjal. (mert melegen célszerű leereszteni az olajat) De nem 100C okosan!

Én aknából szoktam lecserélni van hozzá mindenem, értek is hozzá, de mostanság már inkább én is cseréltetem, nem koszolom a műhelyem meg magam a langyos koszos csepegő motorolajjal. ((Régi 5l es üres motorolajos kannába vagy üres nagy ablakmosófolyadékos flakonba engedtem régebben.))

2020. dec. 28. 21:45
 28/33 anonim ***** válasza:
21%

"mivel eleve megeszik 2000 km-en 1 liter olajat,"

Ennek tudatában, minek kell a -gondosan kiválasztott- drága olaj egy fostalicskába?!

Gyaníthatóan az olajcsere is meg van folyamatosan... út közben...

2020. dec. 29. 10:45
 29/33 A kérdező kommentje:

A Mannol Extreme 5W40 pont nem egy drága olaj, ár-érték-szabvány-életkor szerint pont belevaló.

Egyébként köszi a kérdést 27-es, minden oké, lassan megint lesz egy olajcsere, mert közelítek a 10.000-hez.

2020. dec. 29. 17:42
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Elaludt a lámpa?:)
2021. jan. 1. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!