Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcsere után annyi olajat...

Olajcsere után annyi olajat öntsek az autóba, amennyi a kapacitása (3 liter) vagy az fölé még?

Figyelt kérdés

2020. febr. 13. 19:09
1 2 3 4
 11/33 Beviz Elek ***** válasza:
67%

A kézikönyvben szokta írni hogy mennyi az olajkapacitás szűrővel, illetve hogy mennyi nélküle.

Bárhogy mozgatod, lökdösöd, fújkálod, az utolsó cseppig sosem fog kijönni belőle. Minimum és maximum között kb 1 liter szokott lenni a különbség, ekkora motornal talán kicsit kevesebb. Én beletöltenék kb 2,5-2,8 litert, járatnám picit a motort hogy megtöltse az új szűrőt, aztán ha újra lefolyt az olaj akkor belőném a szintet maximum alá egy picivel.

2020. febr. 13. 20:31
 12/33 anonim ***** válasza:
34%

Pedig most is igazuk volt a válaszolóknak.

Ha nem értessz valamihez akkor ne nagy képűsködj.

2020. febr. 13. 20:33
 13/33 anonim ***** válasza:
78%

Ha nem jár a motor, akkor mi hajtaná az olajpumpát? Ha áll az olajpumpa, akkor miből lenne olajnyomás? Ha nincs olajnyomás, még jó hogy világít az a szerencsétlen lámpa. Ez a dolga?

Te vagy az aki nem tudta kitekerni a leeresztőcsavart? Vagy az aki a napokban csodálkozott, hogy gyújtáson nem akar elaludni a töltéslámpa, ezért kényszeresen töltögetni és cserélni akarta az akkut, mert ebből azt a következtetést vonta le, hogy nincs feltöltve az akku?

A kérdésedre válaszolva, nekem 5 literes a szintén Opel motorom névleges motorolaj-kapacitása. Egy 5 literes kanna teljes tartalmát bele szoktam borítani olajcsere alkalmával. Ekkor a szint a nívópálcán pont a min és max jelzés között van félúton. Tehát pont jó így. Még soha nem jutott eszembe további mennyiséget beletölteni. A tiédbe is a 3 liter valószínűleg pont jó lesz.

2020. febr. 13. 20:36
 14/33 anonim ***** válasza:
28%

#10 “ Mi tart itt. :D :D”

Gondolom, az, hogy ennyi ésszel nem kell sehová.

2020. febr. 13. 23:08
 15/33 veterán vas ***** válasza:
17%

Adott valaki, aki autó tulajdonosnak képzeli magát, és állítólag még olvasni is tud.

Szóval, elolvasta hogy a "gyári kapacitás" 3 liter.

Elolvasta, elfogadta, beleöntötte. O.K.

Aztán még rá akar tölteni....

Minek? Nem érti amit olvasott, vagy érti, de nem hiszi?

2020. febr. 13. 23:11
 16/33 anonim ***** válasza:
4%

Azzal semmi gond nincs, ha valaki nem ért valamihez, mert mindenki volt kezdő. DE! Nem értem kérdező miért arcoskodsz itt amikor ekkora blődséget kérdezel. Azon meg egyenesen behaltam, hogy csak a gyújtást ráadva csodálkoztál miért nem alszik el az olajnyomás lámpa.

Tőled se vennék autót, ha mást is te szerelsz rajta, ki tudja milyen állapotban lehet. :D Bízd szerelőre.

2020. febr. 14. 06:30
 17/33 anonim ***** válasza:
63%
Én azt nem értem, hogy mostanában a jogosítvány megszerzéséhez nem tanítanak már az autóval kapcsolatos alapvető műszaki ismereteket sem? Vagy ha tényleg nem tanították, akkor a tanuló autón nem tűnt fel neki, hogy bizonyos lámpák mint az olajnyomás és a töltés, égve maradnak gyújtáson? Számomra ez meglepő és egyben ijesztő is. Az is igaz, hogy senki nem érthet mindenhez és sosem szégyen kérdezni. De ha valaki válaszol én inkább megköszönni szoktam, mint nagy fellengzősen leordibálni a fejét. Szóval a stílus hagy némi kívánnivalót maga után...
2020. febr. 14. 07:06
 18/33 anonim ***** válasza:
17%
Ha ilyenek válaszolnának nekem én is leordítanám a fejüket.
2020. febr. 14. 09:23
 19/33 anonim ***** válasza:
28%

Márpedig, ha valaki baromságot kérdez, aztán a normális válaszokra még arcoskodással reflektál, annak a következő körben már csak ilyen válaszok jutnak.

Bijony! ;)

2020. febr. 14. 10:25
 20/33 anonim ***** válasza:
0%
Remélhetőleg jól meghúztad az olajleeresztő csavart, no meg egyáltalán az autóba való olajat tettél bele és nem csak levettél egy random olajat a polcról :D
2020. febr. 14. 11:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!