Minden vezetés oktató egy lekezelő bunkó?
Gondolom az egyetemei tanulmányaid is támogatja, mégsem ül be veled az előadásokra. Vagy oda is veled megy, hogy megnézze szerinte jól oktatnak-e?
Ennyire nem bízik benned, hogy nem hagy egyedül dönteni? Nem hiszi el, hogy alkalmas vagy az önálló döntéshozatalra?
Lekezelő az elejétől kezdve. 195 magas vagyok, nem fér el a lábam az autóban, ezért, hogy a kuplungot kiengedjem, fel kell emeljem a lábamat így eleinte, jó sokáig, nem tudtam egyszerűen megszokni és állandóan lefulladtam. Aztán másodiknál már úgy kiabál meg mocskolódott mindig, hogy egyszerűen nem hiszem el, és úgy mondja, mintha direkt csinálnám, vagy fogyatékos lennék, és nem fogom fel, miközben nyílván tudom, hogy elrontottam. Meg egyszer volt, hogy nem tudtam egy tábla jelentését, és megálltunk és tíz percen keresztül cseszegetett, hogy miért nem tudom a kreszt, és biztos az apuci csak végigpörgette a tanfolyamot, én pedig reflexből begyakoroltam a tesztet meg ilyen dumák mentek. És arról magyarázott, hogy neki itt nincs ezt ideje megtanítani. Hát tököm kb fél percbe tellett volna elmondani a tábla jelentését. Pontosabban egy forgalmi helyzetet elrontottam de igazából nem is ez a lényeg. Elrontottam de nem azért vagyok ott, hogy megtanuljak vezetni? Akkor meg mit kell kiabálni.
Nem, egyetemet már nem ellenőrzi, a középiskolai tanulmányok rendesen ellenőrizve voltak. Szerintem pedig teljesen jogos, hogy el akart jönni megnézni, hogy milyen. Kifizet egy rakat pénzt, akkor igenis megnézni az ember mit vesz. Anno amíg versenyszerűen sportoltam is, a privát edzéseken ott volt, mert különben az oktató nem végezte úgy a munkáját ahogy kell.
A KRESZ táblák jelentését nem vezetés közben kell megtanulni, ott már tudni kell őket. (ezért van a KRESZ oktatás és vizsga) Erre a legtöbb oktató mérges lesz. Persze az ember az elején bizonytalan néha, de a táblát akkor is tudni kell.
Ha majd egyedül vezetsz, akkor sem lesz időd gondolkozni a tábla jelentésén vagy a forgalmi szituáció felismerésén, tized másodpercek alatt kell Jó döntést hoznod.
Van nagyon sok kresz teszt a neten, gyakorolj. Nekem sokat segített még, hogy utazás közben figyeltem hogyan közlekednek az autók, ki mit miért csinál. A buszon pl.előre ültem és néztem hogy vezet a sofőr.
Ha autóban ültem is figyeltem a vezetőt és kérdeztem tőle, ha nem voltam benne biztos mit miért csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!