Minden vezetés oktató egy lekezelő bunkó?
Ez az első oktató. és a többi? Velük mi volt a baj?
Hány éves vagy? Apukád miért akart ott lenni? Beiratkozáskor is veled volt?
21 vagyok. Apa ment el megkeresni ezt az embert, mert egy vidéki városban lakom amúgy de közeledett az egyetem, úgyhogy fent gondoltuk intéz egy másik helyet, így kerültem át ehhez. Szóval dlment pontosabban egy autós iskolába amit kinézett , és amikor ment be ez a fickó megállította, hogy oda megy e vagy ilyesmi nem is tudom pontosan. Szóval bemutatkozott, és mondta, hogy ő szívesen csinálná, saját autós iskolája van menjünk hozzá, aztán kiderült, hogy amúgy mérnök szóval emiatt is egy szimpatikus embernek hitte úgyhogy rá esett a választása. Így találtuk meg ezt az embert.
Miért akart ott lenni? Mert ő fizet ki az oktatásomra nem kevés pénzt, ezért meg akarta nézni, hogy hogyan is néz ki az egész, és megfelelő - e ami történik.
# 5/13
„Nehogy már az a hülye oktató megmagyarázza a nagyon ügyes és okos tanulónak hogy mit hogyan kell csinálni.”
jaj de szeretem a hozzád hasonló funkcionális analfabéta vérpistikéket. olvasd el már, mit írt a kérdező. a kérdező a stílust és a pedagógia kézségek hiányát kifogásolta, nem azt mondta, hogy az oktató nem tud vezetni, vagy nem ismeri KRESZ-t.
a kérdésre válaszolva:
a vezetésoktatók nagy része, elhízott, kiégett középkorú férfi, akik ugyan jól vezetnek, de magyarázni nem igazán tudnak. nálam olyan volt, hogy egy olyan dolgot, amit a vezetésoktatóm nem tudott megértetni velem hetek alatt, az ismerősöm skypeon 5 perc alatt elmagyarázta. ennyit róluk.
az én oktatóm az átlagnál türelmesebb, értelmesebb, de néha ő is felkapja a vizet, és többször volt már, hogy már az autóba is úgy szállt be az óra elején, h láttam, legszívesebben hazamenne a fenébe.
de a közelünkben elég sok autósiskola van, van, olyan is, ami a gugliban 1,7 átlagon van, mégis működnek, mert hatalmas az oktatóhiány.
ahonnan vezetni járok, rengeteg oktató látok, és 90%-uk dohányos és/vagy elhízott
A városunkban van egy 60 körüli kórosan elhízott oktató, róla sem hallottam még pozitív véleményt, mégis egész életében ebből élt. a műszaki dolgokhoz értő programozó öcsém és nála vizsgázott le elsőre, de annyira bunkó volt, h öcsém mondta neki, h vagy normálisan beszél, vagy otthagyja..na utána már viselkedett. ergo a sok szolgalelkű tanuló is hibás, mert többségük simán elviseli, h az oktatója úgy bánik vele, mint a ronggyal.
„Na itt vérvörös lett apa feje, és hihetetlen önuralommal, csak annyit kérdezett vissza, hogy mégis mi köze van hozzá?? Nos hogy is velem van itt a baj :)))))))?”
nem veled van a baj. képzelem, hogy oktathat egy olyan ember, aki már az első találkozáson is képtelen normálisan viselkedni.
"jófej oktató"
"Lekezelő, és ilyeneket mond"
Válassz egyet.
Amúgy meg minek beszélgetsz ilyenekről az oktatóval? Vagy ti beszélgettek velük? Mi csak ülünk egymás mellett amikor épp nem valami kresz vagy vezetéstechnikai dolgot magyaráz. Franc se akar beszélgetni vele, nem azért vagyok ott.
Hát ha a harmadik sem jó, talán benned van a hiba.
Ne harcolj velük, próbálj meg együtt működni.
Azért vagy ott, hogy megtanuld biztonságosan kezelni az autót. Ő azért van, hogy megtanítson erre. Mindenki máshogy más ütemben oktat és mindenki máshogy, más ütemben tanít.
Igen, beszélgettem az oktatóval mindenféle dologról. Sokat segített a félelmeim feloldásában, hogy ne görcsöljek rá a vezetésre és megtanuljak az autón kívüli dolgokra is figyelni. A pihenő időkben kávéztam az oktatóval, figyeltük a többi tanulót a rutinpályán és megbeszéltük, amit láttunk.
Ha látta, hogy rosszkedvűen, fáradtan érek az órára, igyekezett humorosabbra venni a dolgot. Sosem ordibált velem, még akkor sem, amikor okot adtam rá. Bármi is történt a gyakorlás alatt, a következő alkalommal ugyanolyan vidáman és lelkesen várt, sosem késett és nem intézet magánügyet az oktatás alatt.
Hamar elérte, hogy ne gyomorgörccsel üljek autóba.
Ha valami nem ment, addig gyakoroltuk, amíg nem sikerült. Volt, hogy a huszon sokadik órán mentünk vissza a rutinpályára, mert gyakorolni szerettem volna a beállásokat.
Ne azzal foglalkozz 30 év múlva mi lesz, te most tanulsz vezetni, erre koncentrálj.
Sok sikert a vizsgádhoz és ne feledd együttműködés, türelem.
21 éves felnőtt ember vagy, menj egyedül tanulni, válassz Te oktatót magadnak. Neked kell szimpatikus legyen az oktató, nem az apukádnak.
Vezetni Te fogsz nem az apukád. Jó hogy segít és támogat, de ne helyetted akarjon dönteni. Ha jogosítványod lesz, akkor is tiéd a döntés, nem az övé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!