Sokat szàmít a klíma? Akinek van, rendszeresen használja?
Manuális klíma a kérdés, 1.2es motoros autóban.
Városba, v hosszú úton használjátok inkább?
Autó teljesítményén megérezhető?
Sokkal szenvedősebb volt klíma nélküli kocsi használata?
Persze hogy használon. Azzal a motorral észre veszed mert valamennyire fogja.
Ha olyan az idő én mindig használom, megfizethetetlen .
Volt régen olyan autóm amibe nem volt, hát azt nem kivánom vissza , valami borzalom amikor felhevül a kabin.
Nekem is elég gyenge a motorom , de gyorsitáskor lekapcsolja a kompresszort, majd vissza.
Persze ha nagyon átforrósodik a fülke a napon , akkor idő kell neki mire hűt rajta, de megéri.
Városban rövid úton inkább tetőablak ki és a menetszél kiviszi a meleget. Mire a klíma lehűtené teljesen az utasteret, már le is állítom, így nem látom értelmét rövid városi utak alkalmával klímázni.
Sokat járok viszont hosszú úton autópályán. Ott végig megy a klíma, mert a nyitott ablak mellett megsüketülnék. Mivel órákig ülök az autóban, érdemes energiát fordítani a lehűtésére.
Teljesítményen nem igazán veszem észre a használatát. De már alapjáraton is van 250Nm nyomatékom, 1500-as fordulaton már 350Nm. Teljesítményben is 2000-es fordulaton már 100 lóerő körül vagyok, tehát nem kell szétpörgetni, hogy szedje a pacskert. Egy kis 1.2-es szívó motornál valószínű észre fogod venni a különbséget. Főleg terhelésnél, gyorsításkor, emelkedőn felfelé, ha többen ültök az autóban az az egy-két kilowatt is számít.
túl kellene lendülni azon a rémhíren, hogy lefogja a kocsit..egy klímakompresszor általában 50 köbcenti, és annyi energiát vesz el a motortól, mint egy háztartási hűtőgép..néhány száz Watt(alig egyharmad lóerő)
Ha igaz lenne a teljesítmény csökkenés, akkor az az autótípus biztosan nem kapna forgalombahelyezési engedélyt.
Amúgy a japán szigetország belső piacán milliószámra futnak négyszemélyes, hatszáz-nyolcszáz köbcentis autók klímával, automata váltóval..senki nem panaszkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!