Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet az oka? Astra H...

Mi lehet az oka? Astra H belső keringető gomb LED felvillan, majd kialszik?

Figyelt kérdés

Nemrég került hozzám, nem tudom korábban működött-e.

A belső keringető gombot megnyomva, néha a led nem is jelez vissza, ha megnyomom még párszor, akkor néha felvillan, de ki is alszik. A többi rendben van.

2008-as.

Esetleg azzal az állítóval lehet baj a műszerfal mögött? Sajnos nem értek hozzá.

2019. dec. 26. 20:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha szelvedore van allitva, akkor be se lehet kapcsolni.

Automata vagy manualis klimas?

2019. dec. 26. 20:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Benéznék a kesztyűtartó mögé, hogy mi újság a ventilátor tetején lévő zsalumozgató motorral! Típushiba, hogy eltörik a tengelye. Én azt gyanítom, hogy ott lehet megmókolva valami.

Normál esetben a lednek égve kell maradjon, amíg manuálisan ki nem kapcsolod a belső keringetést, vagy amíg automatikusan ki nem kapcsol.

Maga az állítómotor működik? Zúg pár másodpercig, ha ki/bekapcsolod a belső keringetést.

2019. dec. 26. 20:39
 3/6 A kérdező kommentje:

Lehet az első válasza lesz a nyerő, mert szélvédőre van állítva. :D

Holnap megnézem másikra kapcsolva.

Sajnos nagyon párásodik...

Második:

A gombot megnyomva, így nem hallok semmit.

2019. dec. 26. 21:12
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Na, ma kb 500km-t leautóztam egy digit klímás H Astrával. Így volt alkalmam kipróbálni, amit az első írt. Az eredmény:

- A tekerővel manuálisan csak szélvédőre irányítottam a befúvás irányát. Majd megnyomtam a belső keringetés gombot. A ledje folyamatosan világít, hallani ahogy a szervomotor átvált belső keringetésre.

- Visszaállítottam az egészet automatikus üzemmódra az "auto" gomb megnyomásával. Majd benyomtam a páramentesítés üzemmód kapcsolóját. Ekkor a befúvást automatikusan szélvédőre állítja a rendszer és felpörgeti a ventilátort. Ebben az állapotban is benyomtam a belső keringetés gombot. Az eredmény ugyan az. Szépen átáll belső keringetésre, a kapcsolón lévő led pedig folyamatosan világít.

Ennek tükrében vagy manuális klímád van, ami másképp működik (ezt nem tudom, nincs vele tapasztalatom). Vagy ahogy írtam fentebb, ott valami műszaki gond van.

2019. dec. 27. 23:20
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Manuális van, amint eltekerem a szélvédőről, engedi a belsőt :)

Sajnos sosem volt alkalmam ezeket eddig megtanulni, szóval mindent ki kell tapasztaljak magamtól :D

2019. dec. 31. 14:01
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ezek szerint a manuális valóban másképp működik... Én is tanultam legalább valamit! :)
2019. dec. 31. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!