Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért veszélyes friss jogsival...

Miért veszélyes friss jogsival utánfutót húzni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy ma egy átfogó közúti ellenőrzésen akadtam fenn, mivel 1,5 éves jogsival utánfutót húztam. Elkérte a rendőr a jogosítványt és amint meglátta a megszerzésének a dátumát, azon nyomban jelzett, hogy álljak félre. Végül kaptam egy 40 ezres bírságot KRESZ szabályainak megsértéséért. Megkérdeztem a járőrtől, hogy magyarázza már el azt, hogy egy 1,5 éves jogsival és nagyjából 10 ezer levezetett kilóméterrel a hátam mögött mivel veszélyeztetem a vagyonbiztonságot? Mert ugyebár elég nyilvánvaló, hogy a KRESZ - ben amit nem szabad az általában veszélyes. Ő csak annyit felelt, hogy a szabály az szabály.

Azt megértem, hogy először ismerje ki az illető az autó paramétereit és utána gondolkozzon nagyobba, de 1 év után szerintem teljesen felesleges ezért büntetni. Ti mit gondoltok erről?

2020. febr. 10. 00:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudjál de már ott baj van a fejben, hogy a sebességhatárra sem emlékszel. Azt írod lakott területen kívűl 80 az ajánlott. Nem. Nem az ajánlott hanem a maximum. De ez sem igaz. Mert pályán mehetsz 80 al. Lakotterületen kívűl vagyis főútvonalon ha nincs egyéb sebességkorlátozás akkor 70km/h a megengedett maximum sebesség utánfutóval.
2020. febr. 10. 11:30
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy meg jogosan büntetett meg. Kezdő engedély az kezdő engedély. Motoron pl nem vihetsz utast kezdő engedéllyel.

Nagyon sok a béna vezető. Lehet te sokkal ügyesebb meg körültekintőbb vagy mint a legtöbb kezdő vezető. De a szabály az szabály. Nagyon sok embernek még 2 év után sem ajánlott futót húzni.

2020. febr. 10. 11:33
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem fölösleges a szabály. Ha nagyjából 100.000 km-t tettél meg akkor már elmondhatod magadról, hogy tudsz vezetni. Lehet valaki szuper tehetséges, és tényleg már az első pillanattól szuperül vezet, de a többség nem. Nem fölösleges ez a szabály, mert arra ösztönöz, hogy minél jobban rögzüljön az, hogy a szabályokat be kell tartani, mert életek múlhatnak rajta. Ugyanis, ha komoly szabálysértést követ el valaki a két év alatt, akkor ez az idő meghosszabbodik, vagyis van tétje is.
2020. febr. 10. 13:51
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
loool, masfel ev alatt lehúzott 10ezer km-t, azt még neki áll feljebb friss jogsival :D na aztan a nagy rutin utanfutozni :D
2020. febr. 10. 14:41
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem egy alap utánfutót bárki képes elvontatni A-ból B-be biztonságosan."

Ne haragudj, ez nem igaz. Van olyan női ismerősöm aki majdnem 20 éves jogsival szerelő aknára sem mer ráállni. Vagy vannak akiknek egy egyszerű parkolás sem megy. És friss jogsival ezek hatványozottan elő jöhetnek, hisz nem mindenki érez rá egyből a vezetésre attól, hogy jogsit kapott. Az alapján nem tudják ezt kiszűrni, hogy mennyit vezettél, hisz nem tudják hol vissza ellenőrizni. Így kénytelenek időhöz kötni. Ami ugyan valóban nem jelenti azt, hogy van rutinja az illetőnek, mert előfordulhat, hogy 2 évig nem is vezetett egyáltalán miután meg lett a jogsija. De máshogyan nem tudják ezt szabályozni, csak így.

2020. febr. 10. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!