Miért az emblémától és nem az ártól lesz egy autónak
presztízse az utakon?
Figyelt kérdés
Nemrég tettem fel egy kérdést aminek a kommentjeit ma visszaolvasgattam. A kérdés arról szólt, hogy érkezik hozzánk nemsokára egy 14 milliós új Volvo és mekkora lesz a presztízse. Én szerintem a presztízst az adja, hogy valaki kétszer háromszor vagy többször annyit költ el kocsira mint egy átlag magyar. Egy 100% os komment szerint nem az ár teszi az autót presztízsautóvá hanem az embléma. Amit valamennyire meg is értek, a Mercedes tekintélye nagyobb mint a Volvonak ez igaz, de ha a Volvo S60 annyiba kerül alapáron mint egy Audi A4 (körülbelül) akkor nem mindegy, hogy a nagy német márkájú kocsi vagy egy svéd? Valaki írta, hogy egy Superb is kerülhet 14 millióba és nem presztízsautó. Hát ha valakinek van 14 milliója autóra az irigylésre méltó szerintem ma Magyarországon ha Audit vesz valaki ha Superbet ha Volvót mert egy átlag magyarnak harmada ennyije sincs kocsira. Hiszen 14 millió sok pénz ha Skodára költi valaki ha BMW re ha Volvo ra ha erre ha arra. Lefogadom, hogy a gyakori olvasóinak a nagy része nem tudna 14 milliós Superbet venni hitel nélkül se bármilyen kocsit ami 14 millióba kerül. Persze elvétve lehet, hogy valaki drágábbat is vett, azt is elhiszem, elvétve. Egy átlag magyar örül ha van 4 milliója egy használt Opelre mondjuk. Vagy szerintetek egy átlag magyar ember mennyiért vesz autót? Hát mennyi kérdés volt már itt a fórumon is, hogy valaki körülbelül 500 ezerért akart Audiban feszíteni, vagy BMW ben mind1 jobb esetben 1-2 millióért mert nincs több pénze kocsira. Akkor egy 14 milliós kocsinak miért nincs tekintélye? Egy álag magyar embernek még 4 milliója nincs kocsira szerintem nemhogy 14. Ezért gondolom, hogy van tekintélye egy új Volvo nak. Ja és ha valaki olyat akar írni, hogy hülye vagy ha azzal foglalkozol, hogy más mit gondol a kocsiról az inkább le se írja.
Az a vicc, hogy az emberek javarésze vesz így autót. "béjjemvét veszek mert az presztízs", aztán olyan büszkén ül a lerohadt húszdében a trélerre várva, közben én egy 30éves presztízstelen de rendes autóval nagyobbat autózok mint ő valaha fog, és mellé minden percét élvezem is. :D
2020. febr. 3. 19:33
12/29 A kérdező kommentje:
"Nézd már meg pl mennyi passat futkos az utakon, azok nem is extrán felszerelve dsgvel 12-13 milliók, szerinted az presztizs autó?"
És mennyi Passat használt? Mert nem csak új Passatokat vesznek az emberek hanem használtakat is. És nem Presztízsautó a Passat legalábbis annyira nem mint egy S Merci de akinek van rá 14 milliója és újonnan megveszi annak szerintem van.
Ma 19:11 Nekem nem kell hitel egy kétmilliós autóhoz az nálam a csóró kategória, lehet, hogy neked csak ennyid van kocsira.
Mindenkitől kérdezem aki engem lehülyézett valamilyen formában. Nektek van 14 milliótok kocsira vagy nincs? Mert ha nincs akkor valahol nekem van igazam nem nektek.
2020. febr. 3. 22:04
13/29 anonim válasza:
Na már majdnem aggódni kezdtünk hogy még valamelyik sarokban sírdogálsz.
Egyél egy kuty... troll kekszet. :D
2020. febr. 3. 22:11
14/29 A kérdező kommentje:
Nem vagyok troll de nem válaszoltál a kérdésemre. Neked van 14 milliód autóra? Annyira hülyének néztek szóval meg kell kérdeznem tőletek, hogy van ennyi pénzetek autóra vagy nincs? Csak egy rövid válasz. Mindannyian 30 milliós Mercedest vesztek szalonból mi? Lefogadom, hogy pár milliónál nincs értékesebb kocsitok.
2020. febr. 3. 22:17
15/29 anonim válasza:
Igazad van a trollok néha legalább viccesek. :D De ha nem vagy az akkor szimplán annyira sötét vagy, hogy nem jut el az agyhelyedig, hogy mindenki lexarja magasról, hogy mibe ül a másik a forgalomban. :D
Na írj valami vicceset még, legyen min röhögni, igen ez a gumicsont, szóval ragadd meg a elhetőséget. :D
2020. febr. 3. 22:32
16/29 anonim válasza:
És ha lenne pénzem 14 milliós kocsira, de nem azt vettem, akkor mi van?
4 hónapja vettem új Corollát, extrákkal, tartozékokkal együtt közel 8M volt. Drágábbra nincs igényem.
2020. febr. 4. 08:52
17/29 anonim válasza:
És ha én azt mondom, hogy egy 30 millás Audi a boltba járós autóm, akkor mi van kérdező?
Süket dumát lökni, nagyzolni és hencegni bárki képes. Hogy bevalld, hogy valójában mid van, az a tiszteletre méltó. És én is bevallom, hogy egy Renault Thalia-m van, amit diákként a nyári munkán kapott fizetésekből kuporgattam össze, azóta is boldogan használom. Nem egy prémium, de én büszke vagyok rá. Az meg, hogy te az autóddal hencegsz meg 28-szor írod ki ezt a nyamvadt kérdést már a vicc kategória...
2020. febr. 4. 09:08
18/29 anonim válasza:
Kérdező!
Szerintem a trollkodásod mögött az az egyszerű tény áll, hogy sosem volt még félmillió Forintnál több pénzed egyben, és csak a nyáladat csorgatod az autókért.
Nyugodtan valld be! :D
2020. febr. 4. 09:58
19/29 A kérdező kommentje:
Utolsó ez nem igaz tehát nincs mit bevallani én is gazdag vagyok meg még a szüleim is. Ez van. Aki meg azt írta, hogy 30 milliós Audival jár arra meg mondtam, hogy elhiszem, hogy van akinek drágább a kocsija csak az átlagnak nem. Tehát lehet kivétel persze, de az átlagnak nincs 14 milliója. Te pedig kedves utolsó miből gondolod, hogy fél millióm nincs kocsira? Gazdag a családom irigykedsz mi?
2020. febr. 4. 12:17
20/29 anonim válasza:
Ilyen Volvo-féle autókat olyan vesz, aki kifejezetten nem akar presztizs-autót.
Ha az volt a cél, hogy a szomszéd ne nézzen rád sandán, hogy milyen írígylésre méltó autód van,de azért ne is valami fostalicskába ülj, akkor akár jó választás is lehetett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!