Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van olyan autó, ami váltós is...

Van olyan autó, ami váltós is és automata is?

Figyelt kérdés

2020. febr. 1. 06:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Tiptronic, ha ugy vesszuk.
2020. febr. 1. 07:24
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Pl. a tiptronic váltósok, ha egyre gondolunk.
2020. febr. 1. 07:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Mármint mire gondolsz pontosan? Szinte minden automatának van kézi üzemmódja, amikor te válthatod a sebességeket, csak nem kell kuplungolni.
2020. febr. 1. 08:25
 4/12 anonim ***** válasza:
Van olyan, ami automatizált, nem is kevés. Vagyis alapjaiban véve olyan, mint a kéziváltós, van kuplungtárcsája, és minden, de a sofőr oldalán csak 2 pedál lesz.
2020. febr. 1. 09:48
 5/12 anonim ***** válasza:
Némelyik fokozatmentes (CVT) váltós is tud olyat, hogy "manuális" módban fix áttételi arányokat állít be, amik között te váltogathatsz fel-le. Persze ilyenkor rosszabbul fog menni mint automata módban, mert ott beáll a motor a maximális teljesítményhez tartozó fordulatszámra, és az áttételt változtatja folyamatosan.
2020. febr. 1. 11:02
 6/12 anonim ***** válasza:

Minden autó váltós. A kérdés csak az, hogy automata (azon belül többféle változat van), vagy manuális (tehát kézi).

Az automatánál is váltanod kell, ha magasabb sebességben vagy, vagy ha parkolsz, vagy tolatni akarsz...

2020. febr. 1. 11:04
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen, hát valami ilyesmire gondoltam. Azon gondolkoztam, hogy okés hogy autómata, és persze abban vannak a fokozatok, ez világos. De mikor olyanom van, akkor én kézzel tudok (bármelyik automataváltós autón) váltani az 1-2-3-4-5-ös sebesség közt? Mint pl. a Lambo-kon, hogy ott kézi váltó van, ott pl el tudom képzelni, hogy autómata, és van kézi váltós (a kormány mögötti) formálya.. értitek hogy mire gondolok? :)
2020. febr. 2. 09:10
 8/12 anonim ***** válasza:
56%
Basszus de ezt mindig is tudta az összes automata autó, még az ősrégiek is.
2020. febr. 2. 09:58
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem Lambo kiváltság.

Szinte az összes VAG csoportos DSG-s autóban vannak váltófülek a kormányon, nekem is van.

2020. febr. 2. 10:00
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A 2005 előtti automaták alsóközép kategóriában nem váltogatósak. Még S-ed sincs, kapsz egy D-t és hello. Meg az L, S a vánszorgáshoz.

Onnantól max a gázpedállal tudsz játszani mikor váltson. Az amcsi kocsik háromnegyede ilyen, az itthoniak fele.

A fülecskék meg a kar -+ állásba tologatása elég sok automatából hiányzik, főleg a régebbiekből.

2020. márc. 30. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!