Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti hány évesen vezettetek...

Ti hány évesen vezettetek először?

Figyelt kérdés

Azt lehet-e, hogy nincs jogsim, de mondjuk az egyik rokonomnak van jogsija is és autója is, és ő vele kimennék a forgalomba? Azaz én vezetnék de az ő jelenlétében.. Ez törvénybe ütközik? Nem ismerem jól az erről szóló törvényt..

És nem pl vasútállomáson gyakorolnunk, hanem forgalomban.. Rendőr igazoltatáskor mit szólna?

2020. jan. 30. 16:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Amennyiben a rokonod hivatásos oktató, és te szerződéses viszonyban állsz azzal az iskolával, ahol ő oktat, akkor vezethetsz, de csak akkor, ha az elméleti vizsgáid már megvannak.

Rendőr mit szólna? Megbüntetnének téged is, rokon t is. Őt jobban járművezetés tiltott átengedéséért.

2020. jan. 30. 18:57
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt írtad, hogy nemsokára meglesz a jogsid, én ezt úgy értelmezem, hogy már folyamatban van. Ezesetben tisztában kéne lenned azzal, hogy mikor vezethetsz, és mik a feltételei.
2020. jan. 30. 19:08
 13/21 anonim ***** válasza:
Hivatalosan csak forgalomtól elzárt magánterületen vezethetsz így. Ha parkolóban vagy úton vagy bárhol ahol közforgalom van gyakorolsz és elkap a rendőr, akkor téged eltilthat a jogsitól a melletted ülőt meg megbünteti.
2020. jan. 31. 05:53
 14/21 anonim ***** válasza:

10-11 évesen már teljesen egyedül tudtam vezetni (mármint járművet kezelni, MTZ, IFA, Wartburg), forgalomban nem jártam.

Jogosítvány nélkül csak forgalomtól elzárt magánterületen vezethetsz csak. (A földút, szántóföld, erdő nem az)

2020. jan. 31. 12:35
 15/21 anonim ***** válasza:

17. születésnapom után pár nappal hivatalosan. Mikor tanultam vezeti, az elméleti vizsgák letétele után egy bő hónapot várnom kellett, hogy betöltsem a 17-et. Addig az autós iskola nem engedett vezetni.

Nem hivatalosan pedig talán 10-11 éves koromban. Na nem a forgalomban, a faterom nem volt ilyen felelőtlen. De az udvarban előre, hátra mehettem pár métert. Később már a garázsba is én állhattam be az autóval.

2020. jan. 31. 16:58
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
12 éves korom óta vezetek. 40f
2020. jan. 31. 21:43
 17/21 anonim ***** válasza:
12 éves koromtól vezetek.
2020. febr. 1. 05:45
 18/21 anonim ***** válasza:
Jogosìtvány nélkül nem lehet vezetni, lehet csak talán nem szabad földúton sem,ottis közlekedhet más nem csak te,ottis van kressz.
2020. febr. 1. 05:52
 19/21 anonim ***** válasza:
10%
Kedves utolsó! Nagyon sok mindent nem szabad mégis megteszik. Kábszizni sem szabad vagy streetracingolni sem szabad mégis megteszik. Azzal, hogy 12 évesen egy Trabanttal a faluba normálisan közlekedtem nem sok vizet zavartam. Az veszélyesebb volt aki a kocsmából kiesve részegen autóba ült.
2020. febr. 1. 07:35
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
#19: Bár valahol igaz, de ezzel a gondolkodásmóddal az a baj, hogy nem rajtad múlt, hogy mennyi vizet zavartál. Nem te egyedül vagy az úton. És hiába mondod, hogy te éjszaka, az utolsó tanya mellett mentél az üres úton, mivel nem forgalomtól elzárt magánterület, ezért nem is garantálhatod, hogy nem zavarnál sok vizet, ha bármilyen forgalmi esemény fellépne.
2020. febr. 1. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!