Mi a véleményetek Skoda Octavia 2013-as modellről?
Nézegettem egy 2014es modellt, 1.2 TSI-t, tapasztalatok? Dízel kizárva!
Most egy benzines golf 3-mal járok.
Ha ráköltenék kb 150 ezret patika lenne, de kissé fapadosnak érzem már, nem valami kielégítő, idejétmúlt belső forma és anyag, kívülről nagyon szép, mert sok minden kicseréltem. De pl, klíma sincs benne, és úgy igazából semmi. Tudjátok, ez egy olyan autó, amibe tényleg csak az van, aminek lennie kell.
Igaz az Octaviat csak hitelre tudnak megvenni, de azt 8 évig megtartanám.
A golfot meg már csak max 2-ig tervezem.
Ezen feltételekkel kiszámoltam a totalcar kalkulátorán, mennyibe kerül valójában a két verzió. Ha a golf-nál maradok, kb 47-48 ezer havonta a fenntartása. Ha most megveszem az Octaviat, az 72-73 ezer hitellel együtt.
Tehát kb 20 ezerrel lenne több a havi fenntartása 8 évre levetítve.
Miért lenne? 5-6 éves kocsi, 60-70 ezer km-rel. 8 év alatt jutok el a 150 ezerhez.
És 150-200 ezer km között van az, hogy előjönnek tervezett “rejtett” hibák, jó drágán javítva. Én pont előtte adom el.
Azért van kizárva a dízel, mert sokat lesz városban használva.
A benzinest meg emellé LPG-vél használnám.
1.4 TSI-ről mi a vélemény?
Én azt olvastam a vezessen vagy tototalcaron hogy az eszi az olajat, 1.2 TSI-ről semmi rosszat nem mondtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!