Mi a véleményetek Skoda Octavia 2013-as modellről?
Nézegettem egy 2014es modellt, 1.2 TSI-t, tapasztalatok? Dízel kizárva!
Most egy benzines golf 3-mal járok.
Ha ráköltenék kb 150 ezret patika lenne, de kissé fapadosnak érzem már, nem valami kielégítő, idejétmúlt belső forma és anyag, kívülről nagyon szép, mert sok minden kicseréltem. De pl, klíma sincs benne, és úgy igazából semmi. Tudjátok, ez egy olyan autó, amibe tényleg csak az van, aminek lennie kell.
Igaz az Octaviat csak hitelre tudnak megvenni, de azt 8 évig megtartanám.
A golfot meg már csak max 2-ig tervezem.
Ezen feltételekkel kiszámoltam a totalcar kalkulátorán, mennyibe kerül valójában a két verzió. Ha a golf-nál maradok, kb 47-48 ezer havonta a fenntartása. Ha most megveszem az Octaviat, az 72-73 ezer hitellel együtt.
Tehát kb 20 ezerrel lenne több a havi fenntartása 8 évre levetítve.
Huhh, na jó mostmár teljesen összezavartatok, lényegében az összes motor szar is meg jó is. A dízel pl az 1.6 CR TDI mennyire megbízható? Kb évi 10 ezer km-t megyek vele, abból, 5-7 ezer város.
Nagyobb motort nem akarok, mert van még a családba egy 2.0 TDI Ford, aztán az is mire bemelegszik országúton kb 15 km, és akkor még csak a hűtővíz lett 90, városban végig hidegen jár... szóval, max 1.6os dízel kell
Nézesd meg a termosztátot a Fordban...
Egyébként a korai 1.4 TSI volt csak problémás, 2014 már bőven jó.
Bármelyiket veheted igazából ebből az évjáratból. 1.2 gyenge ehhez a kasztnihoz
De 1.4 TSI-ből 3 motor is van, melyik a jó?
CHPA 140 Le 2012
CHPB 150 Le 2014
CZDA 150 Le 2014
2010es évekből 3 motor van, ami jó Skodákban, VW-be
-1.4 TSI 122 lóval
-1.6 CRDTI
-2.0 CRTDI
Bármelyikkel jól jársz, ízléstöl függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!