Nem túlzás, hogy ennyibe kerül egy motor csere?
3750Ft/óra sok?(8 órás munkanapra vetítve)
ugye ebből ő fizeti a villanyt a fűtést a saját fizetését az adókat, stb.
és azért egy motorcsere nem úgy megy, hogy bedobom meghúzom a motortartó bakok csavarjait és pöcc-röff.
hallod... diákmunkával lehet 1100-1200 forintot keresni óránként teszkóban csokit pakolni a polcra ahova még ki is van írva hogy mit kell odarakni még ész sem kell hozzá...
Nekem 28000 ftba került a Touranba két első féltengely gumiharang csere. 6000 Ft/óra volt a szerelés.
Ebből következően szinte ingyen csinálják
Trollság. Kitaláció.
30000 forintér Swiftbe van 3 hengeres ezres motor.
Egy motor valahol 100 környékén indul.
A motorcserére a 30000 szintén nem sok.
"Én vendéglátóiparban dolgozom, és mégsem keresek ennyit óránként."
És akkor mi van?! Senkit nem érdekel. Nem a fizetésedhez igazítják a teszkóban a párizsi árát sem. Ugyan ez igaz a szervizdíjakra is.
Most fogom második éves szervizre vinni az autómat. Kértem rá árajánlatot. Az egyik legolcsóbb ajánlat 65.000Ft. Ebben benne van egy olajcsere és egy pollenszűrő csere. És slussz. (Levegőszűrőt, üzemanyagszűrőt és fékfolyadékot állítólag csak jövőre kell cserélni. Az simán ezzel együtt 100.000 is lesz.) A munkadíj ebből 13.000Ft + áfa/óra. Én közalkalmazott vagyok. Felsőfokú végzettséggel, két nyelvvizsgával, sok év munkatapasztalattal a nettó bérem óránként alig haladja meg az 1050Ft-ot. (Lehet azt mondani, hogy hülye vagyok, mert nem megyek el egy Lidlbe árufeltöltőnek. Én szeretem a munkám és nem igazán tartom jó megoldásnak, hogy aki keveset keres, az húzzon el ebből az országból. De ez most nem lényeg...) Tehát a tizede se, mint amit a szerviz elkér! De ez nem hat meg senkit. Egyéni szoc probléma. Ha sírok és verem az asztalt, akkor sem fogják olcsóbban megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!