Milyen olyan autót, kombit, pickup-ot, furgont, terepjárót ajánlanál, melyben el kell férnie öt felnőttnek és rengeteg csomagnak? Nem súlyuk a nagy - a méret! Ha lehet ne legyen csúnya formatervű (ne "haszonjárműnek" akarjon látszani).
Kérdező,
ha ennyire betegesen rá lennék függve arra hogy többet mutassak, mint amire pénzem van, akkor első körben nem gyereket vállalnék, hanem lízengélnék egy AMG Mercit, Mustang-ot, Porsche-t, vagy bármit ami éppen tetszik és nagyobb lesz tőle a p/csöm. Nyilván eső után... Ezért ez már nem játszik. További opció, átíratni a gyereket olyan iskolába, ahol nem ég anyu képe azzal az autóval amit elbír a kassza.
Mivel nem mondod meg konzekvensen, hogy pontosan mire milyen gyakran kell az a baromi nagy raktér ezért csak tippelget mindenki. Én azok közül a megoldások közül válogatnék, amiket írtam. Ha ritkán kell a nagy raktér, akkor szimplán fuvaroztatnám azt a titkos nagy dolgot és vennék egy kellően felvágós szigorúan fekete, német szedánt/kombit. Ha gyakran, akkor vennék egy parasztvakítós normál méretű autót (lásd előző mondat), meg egy filléres furgont, lesötíteném és nem húznám le az ablakot, ha ismerőst látok. Vagy megnézném a Caddy Life, Transit connect, és hasonló autókat, ezek furgon szerű autók sok üléssel. Ha ez se elég akkor VW Multivan, MB Vito, MAN TGE
Nagyon sok mindennel kicsit sem vagy képben... Rendben, nem mondtam konkrétumokat, ezért nem is tudhatod hogyan állunk, mi mire miért kell, akkor néhány dolog most és utoljára, dióhéjban:
Anyagiakban nem szűkölködünk, nem tudnánk alig néhány éves, szinte még új autót/autókat venni ha nem így lenne.
De nem akarunk többet, ha még lehet oldani eggyel is.
Ez volt egy, kettő:
Nem hiszem, hogy a temérdek holmi (nem súly, hanem méret) évente többszöri cégekkel történő "elfuvaroztatása" akár kicsit is gazdaságos lenne ezerötszáz kilométerekre.
Kell a nagy (vagy legalábbis nagyobb) kocsi. De mivel ott is (ahogy te fogalmaztál) "furikáznunk" kell majd, fontos a megbízható (és nem "fehérfurgon" kinézetű) szép automobil.
Három:
Az MAN TGE, esetleg még Mercedes V-Osztály (kivételesen számomra is tetszetős) furgonok, mivel te is említetted a felsorolásodban, szerinted szép formatervű, igényes, legalább "kicsit megjelenős" autók? (Lakkfekete színben, hogy ez is el vegyen valamit tucat-furgonnak látszó megítéléséből.)
Akkor mégegyszer utoljára tőlem is:
"Anyagiakban nem szűkölködünk"
Csak pont annyira, hogy amit mutatni akarsz a külvilágnak, azt nem engedheted meg magadnak.
Kezd összeállni, hogy mit is akarsz csinálni az autóval, mire akarod használni. Ha valójában ez kiszállítás a megbízódnak vagy bármi ilyesmi. Tehát nem viszed magaddal a szerszámokat és te nyújtasz egyéb szolgáltatást a kiszállítás mellett, tehát nem kell neked pontosan az árud érkezésekor ott lenni, akkor erre találták ki a szállítmányozókat. Pláne ha rendszeres, akkor soha nem térül meg a furgon erre a feladatra vásárolva. Pláne innen szállítani ki 1500 km-re.
A V-osztály, TGE stb úgy néz ki, ahogy, ezek teherautók alapvetően, ráhúzzák a márkaarculatot, de nem ez a fő céljuk. Ha ezek sem tetszenek, akkor nincs mit tenni. Marad a két autós megoldás.
Mondjuk ha ez az autó fuvarozgat a nagyvilágban, akkor hogyan viszi a gyereket iskolába, de erre már ne válaszolj:)
Nem, még mindig nem állt össze a kép, de nem baj. :)
Ezt a szűkölködünk dolgot (már) én nem értem. Ha van rá keretünk, miért kellene visszafognunk magunkat?
"Ha ezek sem tetszenek." De igen, épp azt írtam, hogy "számomra is tetszetős" autók. :)
Illetve nem fuvarozgat a nagyvilágban, csak akkor mikor a család utazik, évente két-három alkalommal. Körülbelül ezerötszáz kilométer oda, majd vissza. A gyereknek miért kellene iskolába mennie, mikor nincs is iskola (többnyire)? Ezt sem igazán értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!