Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Más is tapasztalja, hogy...

Más is tapasztalja, hogy ezzel az E10-es benzinnel legalább 10%-kal nő a fogyasztás?

Figyelt kérdés
Már azon gondolkodom, hogy az 95-ös helyett, akkor inkább tankolok valami prémium benzint, lehet az is jobban megéri anyagilag.

2019. dec. 29. 01:05
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Az sima E10 alapbenzinből van, csak más, jobb adalékmix van hozzákeverve. De a lényeg szempontjából ugyanolyan E10 mint a sima normál 95.

A sima és a prémium 95-ben is 10% etanol a biokomponens, míg a 100-as prémiumban egyáltalán nincs etanol, 5% ETBE van benne helyette, ez a nagy különbség.

2019. dec. 29. 16:59
 22/28 anonim ***** válasza:

“ A sima és a prémium 95-ben is 10% etanol a biokomponens, míg a 100-as prémiumban egyáltalán nincs etanol, 5% ETBE van benne helyette, ez a nagy különbség.”

VS

“ A Shell V-Power Racing 100 legfeljebb 5 térfogatszázalék bioetanolt tartalmaz (E5).” forrás: shell honlapja

2019. dec. 29. 17:31
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
December közepén tankoltam a Shellnél sima alap 95-ös benzint, már ki volt címkézve az E10. 200 km megtétele után eddig azt tudom mondani, hogy az égvilágon semmi változást nem tapasztaltam.. Ugyanúgy indul a kocsi, ugyanúgy gyorsul, a fogyasztásom sem változott semmit.
2019. dec. 29. 21:27
 24/28 Tomcatters. ***** válasza:
100%

Mondjuk, nem tudom mire katam a lepontozást, mikor csak annyit írtam le, hogy feketén fehéren le van írva a gépkönyvembe:"NEM HASZNÁLHATÓ E10 BENZINNEL!"😃 De nyilván itt van aki jobban tudja, vagyis azt hiszi 🤣 Így már érthető tőlük a lepontozás is .... Eddig terjed kb ...

Szóval akinek nem használható, az ne használja azzal !!!

2019. dec. 30. 09:09
 25/28 anonim ***** válasza:

A Shell német honlapja:

Werden bei Shell V-Power Kraftstoffen Ethanol oder Biodiesel zugemischt?

Nein, bei Shell V-Power Racing wird kein Ethanol zugemischt8 und Shell V-Power Diesel wird ohne Zumischung von Biodiesel hergestellt.

100-as premiumban nincs keresnivalója etanolnak. Ennek megfelelően nincs is etanol a 100-as V-Powerben, legalábbis Németországban.

Két lehetőség van, vagy rossz a magyar honlap, és ezt tartom valószínűbbnek, vagy pedig most lebukott a Shell hogy gagyit árul a keleti piacokon ugyanaz alatt a név alatt.

Mindenesetre tartom amit mondtam, 100-as benzinben nincs etanol, a MOL-nál és az OMV-nél biztos nem, a Shell így kérdéses, lehet hogy ők gagyiznak Magyarországon, de a német 100-as V-Power is biztosan etanolmentes.

2019. dec. 30. 13:50
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Én azt tapasztaltam hogy erős alkoholos szag van a csomagtartó környékén, hideg indításkor szintén alkoholos illat. Menettulajdonságai talán még jobb is, azzal a kivétellel hogy hideg motorral nem pöcre indul és valahogy olyan a motor amíg be nem melegszik mintha vizes benzint tankoltam volna. Tehát hörög, fulladozik. És érdekes módon nem azonnal jöttek elő ezek hanem 4-5 tankolás után. A fogyasztás is érezhetően nőtt. Nem győzöm tankolni. Eddig 7.2 literrel beérte, most kb 8 liter. Ez egy 99-es Seat cordoba 1.4i autó ami elvileg alkalmas lenne erre a pancsolmányra.
2019. dec. 30. 20:34
 27/28 anonim ***** válasza:
26 ne mondd már hogy te most 5% többlet etanol kiszagolsz
2019. dec. 31. 00:28
 28/28 Slowrider ***** válasza:

Nem tapasztaltam, de elvileg ugyanolyan teljesítményhez nagyobb fogyasztás várható, ha eredetileg tiszta benzinhez etanolt keverünk.

Mivel az etanol fűtőértéke 29,7 MJ/kg, a normálbenziné (95) pedig 42,7 MJ/kg, ez csak 3% fogyasztásnövekedést indokol.

2020. jan. 8. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!