Más is tapasztalja, hogy ezzel az E10-es benzinnel legalább 10%-kal nő a fogyasztás?
"December eleje óta mindenhol E10 van, ezek szerint nem figyelted a matricákat. A kutak zöme december első hetében átállt. Szóval te is E10-et tankolsz legalább három hete, csak úgy tűnik nem tudsz róla."
Na, akkor kijelenthetem hogy kereken nulla változást tapasztaltam az akaratom ellenére történt vakteszt alatt. :D
Barnabas 333! Te 100as benzinnel kompressziót növelsz? Vagy nem értem miért cseszi szét a 100as benzin a motort. Aki itt sír hogy jaj az e10 miatt nem jó az autója az vegye csak a prémiumot. Kár hogy semmivel se lesz előrébb mert abban is van 5%... Olyan jó hogy ennyi kretén van és beveszi ezt a riogatást, de legalább célt érnek mert növekszik a prémium benzin eladás. Azt azért tegyük hozzá hogy valóban vannak egyes típusok amikhez nem jó az e10 de szinte elenyésző a magyar járműparkban ezeknek az aránya, illetve okozhat teljesítmény vesztést és fogyasztás növekedést de nem ilyen mértékben ahogy itt egy két agymosott rikácsolja.
Ja és előre is köszönöm a lepontozást.
Üdv egy e10et tankoló és semmi változást sem érzékelő szerelő.
Nem kell komolyan venni semmit.
Náhány hónapja a dizellel riogattak mindenkit, az nem jött be nekik , most akkor úgy vannak hogy megkell ijeszteni a benzineseket.
Barnabás egy idióta, simán ignorálni kell, ezt a korábbi "szakártó" hozzászólásai már bizonyították.
Kérdező:
Nem nő 10%-al, főleg hogy már december eleje óta E10-et tankolsz, akkor nem most vetted volna észre.
Az E85 növelte meg a fogyasztást kb. 25%-al, a fogyasztás növekedés a bekevert etanol mennyiségével arányos, a 10% etanol kb. 2-3% fogyasztásnövekedést okoz az E5 előtti tiszta benzinhez képest. Az E5-höz képest csak kb. 1-1,5%-al nő a fogyasztást.
Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy NAV üzemanyagnormákat mikor növelik meg ennek megfelelően.
Ok, de az nagyon nagy marhaság volt hogy a 100-as benzin bármilyen módon árthat a motornak. Lehet hogy nem lesz jobb tőle semmi, de hogy ártani nem tud, és kopogásos égést nem okozhat, az biztos.
Az megy hogy mi az igazság az E10-zel, majd évek múlva tudjuk meg, mert tényleg mindenki össze-vissza beszél. Én mindenesetre megértem azokat akik egyenlőre inkább a biztosra mennek a 100-as premiummal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!