Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Más is tapasztalja, hogy...

Más is tapasztalja, hogy ezzel az E10-es benzinnel legalább 10%-kal nő a fogyasztás?

Figyelt kérdés
Már azon gondolkodom, hogy az 95-ös helyett, akkor inkább tankolok valami prémium benzint, lehet az is jobban megéri anyagilag.

2019. dec. 29. 01:05
1 2 3
 11/28 Tomcatters. ***** válasza:
19%
Én egyértelműen maradok a 100-as benzinnél. Nem tankoltam E10-et, de nem is fogok, főleg, hogy az enyémbe nem ajánlott egyáltalán...
2019. dec. 29. 09:20
 12/28 D. Brasco ***** válasza:
77%
Milyen erdekes hogy mikir bejött az E5 senkinek semmi baja nem volt,senki semmi valtozast nem tapasztalt......de miota raktak a benzinhez még 5%-nyi bioetanolt azóta mindenkinek sorra döglik be a kocsija,meg nem indul meg többet fogyaszt meg gyengébb lett meg a tököm tudja mi baja van,de egy a lényeg ugy szar az egesz ahogy van....mert soros meg a gyíkemberek....
2019. dec. 29. 09:23
 13/28 anonim ***** válasza:
92%

"December eleje óta mindenhol E10 van, ezek szerint nem figyelted a matricákat. A kutak zöme december első hetében átállt. Szóval te is E10-et tankolsz legalább három hete, csak úgy tűnik nem tudsz róla."

Na, akkor kijelenthetem hogy kereken nulla változást tapasztaltam az akaratom ellenére történt vakteszt alatt. :D

2019. dec. 29. 11:40
 14/28 anonim ***** válasza:
31%

Barnabas 333! Te 100as benzinnel kompressziót növelsz? Vagy nem értem miért cseszi szét a 100as benzin a motort. Aki itt sír hogy jaj az e10 miatt nem jó az autója az vegye csak a prémiumot. Kár hogy semmivel se lesz előrébb mert abban is van 5%... Olyan jó hogy ennyi kretén van és beveszi ezt a riogatást, de legalább célt érnek mert növekszik a prémium benzin eladás. Azt azért tegyük hozzá hogy valóban vannak egyes típusok amikhez nem jó az e10 de szinte elenyésző a magyar járműparkban ezeknek az aránya, illetve okozhat teljesítmény vesztést és fogyasztás növekedést de nem ilyen mértékben ahogy itt egy két agymosott rikácsolja.

Ja és előre is köszönöm a lepontozást.

Üdv egy e10et tankoló és semmi változást sem érzékelő szerelő.

2019. dec. 29. 12:45
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell komolyan venni semmit.

Náhány hónapja a dizellel riogattak mindenkit, az nem jött be nekik , most akkor úgy vannak hogy megkell ijeszteni a benzineseket.

2019. dec. 29. 15:04
 16/28 anonim ***** válasza:
82%

Barnabás egy idióta, simán ignorálni kell, ezt a korábbi "szakártó" hozzászólásai már bizonyították.

Kérdező:

Nem nő 10%-al, főleg hogy már december eleje óta E10-et tankolsz, akkor nem most vetted volna észre.

Az E85 növelte meg a fogyasztást kb. 25%-al, a fogyasztás növekedés a bekevert etanol mennyiségével arányos, a 10% etanol kb. 2-3% fogyasztásnövekedést okoz az E5 előtti tiszta benzinhez képest. Az E5-höz képest csak kb. 1-1,5%-al nő a fogyasztást.

Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy NAV üzemanyagnormákat mikor növelik meg ennek megfelelően.

2019. dec. 29. 15:26
 17/28 A kérdező kommentje:
#16 Nem most vettem észre, már korábban is feltűnt. Autópálya tempónál 9-10 között mozog, korábban 8-9 között volt, ezt a +1 litert nem tudom másnak betudni.
2019. dec. 29. 15:49
 18/28 Barnabas333 ***** válasza:
14es ezt egy webes oldalról cikkeztem be. Nem tankolok 100ast. Maradok a 95nél. És mivel csak pár km mentem igazán fogyasztásról nem tudok nyilatkozni. Azt érzem, hogy gyengébb a kocsi, de ezzel nem tudunk mit kezdeni együtt kell élni vele. És egyébként autós fórumokon is megy a vita mit tankoljunk, de még az autószerelők és az olajfinomítóban dolgozók is össze vissza írnak. Így legyen okos az ember. Sosem állítottam, hogy szakmabeli vagyok, csak laikus autó használó.
2019. dec. 29. 16:41
 19/28 anonim ***** válasza:

Ok, de az nagyon nagy marhaság volt hogy a 100-as benzin bármilyen módon árthat a motornak. Lehet hogy nem lesz jobb tőle semmi, de hogy ártani nem tud, és kopogásos égést nem okozhat, az biztos.

Az megy hogy mi az igazság az E10-zel, majd évek múlva tudjuk meg, mert tényleg mindenki össze-vissza beszél. Én mindenesetre megértem azokat akik egyenlőre inkább a biztosra mennek a 100-as premiummal.

2019. dec. 29. 16:50
 20/28 A kérdező kommentje:
És mi a helyzet a 95-ös prémiummal?
2019. dec. 29. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!