Ti vennétek olyan autót aminek kinyílt a légzsákja de mindent helyrepofoztak?
Találtam egy ilyen autót: [link]
Külsőre nem tűnik olyan vészesnek a sérülése.. Lökhárítót és motorháztetőt kell rajta csak cserélni,illetve lehet még a hűtőt is biztonsági okokból..de sajnos nyílt a vezetőoldali légzsák is,pedig az ütközés nem tűnik nagynak.
Ti vennétek ilyet ha 1 millióval olcsóbb lenne?
Nincs jobb kepem sajnos.
Viszont nem egy hasonlo autot talaltam aminel meg a huto is teljesen egyben van,megis nyilt a legzsak.
De olyat is lattam aminek hianyzik a fel oldala kb,es megsem nyilt ki. Nem ertem ez hogy lehet.
Légzsák elektronikát terveztem mérnökként.
Ne vedd meg ha kedves az életed.
Szinte kizárt hogy a légzsákrendszer jó legyen, de ezt most hosszú lenne kifejteni, annyi érv van az ilyen kocsi ellen.
# 12/12
Jo,de az sem realis,hogy egy kis koccanas utan csak ugy kidobjanak egy tobb millios autot.. nyilvan valaki meg fogja venni,es nyilvan valaki meg is fogja csinaltatni.
Mérnök úr, kifejtené? Mert ugye baromságokat ideböfögni bárki tud.
Én légzsákokat terveztem mérnökként.
#12 vagyok, azért,
mert 99% hogy kókler módon csinálják meg:
-használt vezérlőt tesznek bele, vagy ki sem cserélik. Ezt onnan tudom hogy Ebayen árulnak totálkáros autókból vezérlőket, sőt komoly probléma volt a cégnél ahol ilyet fejlesztettem hogy kikukázták az általunk vizsgált vezérlőket!
-szenzorokat nem kötik vissza, ha van az elejében
-a kikalapált autó nem úgy törik mint a gyári - ezen is múlhat hogy időben nyit-e a légzsák.
Mindez azt eredményezi hogy jobb esetben nem nyit a légzsák mikor kéne. Ez azért jobb eset, mert baleset ritkán történik. Rosszabb esetben viszont akkor nyit a pofádba mikor nem is várnád, pl. mikor autópályán 130-al mész. Ez sakk-matt: baleseted lesz nagy valószínűséggel, mert a képedbe nyílt a légzsák, viszont nincs légzsákod mikor ütközöl, ugyanis pár másodperc alatt le is ereszt.
Tehát balesetes kocsit legfeljebb márkaszervíz által ellenőrzöttet vennék esetleg, amit eredeti alkatrészekkel (nem kikalapálás) hoztak helyre és friss vezérlő van benne, pontosan ahhoz a modellhez való szoftverrel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!