Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Téli védekezés Lada 2105?

Téli védekezés Lada 2105?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam hogy kikennem a dobot alvázvédövel hogy ne tegye tönkre a hó, sós hólé meg ilyenek. Vagy valami jó ötlet? Bármit meg hallgatok.

2019. dec. 14. 12:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
35%

Gondolom, a "dob" a kipufogódobot akarja jelenteni. Ezt bekenheted alvázvédővel, ha ráérsz, csak semmi értelme. Amint eléri az üzemi hőfokát, büdös füst kíséretében ég le róla a rákent, egyáltalán nem hőálló trutyi. Ha ez a célod, akkor tökéletes a végeredmény, de gyanítom, nem erre vágysz.

Ha már mindenáron festegetni akarsz, akkor valami hőálló festékkel érdemes lekenni a kipufogót, de sokat az sem segít. A kipufogó eléggé mostoha üzemi körülmények között dolgozik, előbb vagy utóbb megtalálja a módját, hogy rozsdásodjon.

2019. dec. 14. 12:59
 2/14 anonim ***** válasza:

"Gondolom, a "dob" a kipufogódobot akarja jelenteni."

Szerintem a kerékdobot.

2019. dec. 14. 13:22
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért totóztok hogy ki mit gondol.

Írja le hogy mire értette, hátha úgy tudna valaki segíteni.

2019. dec. 14. 13:26
 4/14 anonim ***** válasza:
Az is lehet. De van még fékdob, a fékszervónak is van vákuumdobja - mindenesetre az tény, hogy pontos meghatározásra ennél jobb válaszok szoktak születni.
2019. dec. 14. 13:27
 5/14 anonim ***** válasza:
56%

Sőt ezekre nagyon kell vigyázni a sólével.

[link]

2019. dec. 14. 13:35
 6/14 anonim ***** válasza:

"Miért totóztok hogy ki mit gondol"

Mert a kérdésből nem derül ki, a kérdező mire gondol. Pedig nem mindegy.

2019. dec. 14. 13:41
 7/14 anonim ***** válasza:

Fékdobot, vákuumdobot, kipufogódobot mi értelme lenne alvázvédőzni?

Kizárásos alapon ezért gondoltam a kerékdobra. Ladánál még nincs műanyag dobbetét, így mindet oda vág föl a kerék, elég kritikus pont.

Ha még nem indult meg rajta rozsdásodás, akkor látom értelmét megelőző jelleggel lefújni, megújítani rajta a régi réteget.

Én újabb autónál amit nem fed a dobbetét, azt direkt erre való wax sprayvel szoktam befújni az őszi kerékátcserélés alkalmával.

2019. dec. 14. 13:46
 8/14 anonim ***** válasza:
Kocka Ladához is van dobbetét előre-hátra. Gyárilag nem azzal jött ki, de rengetegbe szereltek be utólag. Próbálj egy olyat szerezni valahonnan.
2019. dec. 14. 17:12
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen a dobon én a kerékdobod értetem. Azt próbálnám meg kikenni. Még rozsda nincs rajta. Gondolom hogy megelőzöm mint hogy legyen.
2019. dec. 14. 21:57
 10/14 A kérdező kommentje:
Dobetét? Olyat már láttam neten. Akkor lehet veszek. Azt el tudnátok mondani hogy hogyan kell berakni. Van valami nutja? Vagy csavaros?
2019. dec. 14. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!