Semmi, ugyanaz a kettő. A Zsiguli nevet a Szovjetunión belül,- a Lada nevet pedig az exportra szánt autókon használták. Bár a legelső néhány modellen még nálunk is a Zsiguli felirat szerepelt (cirill betűkkel), de aztán átváltottak a Lada-ra, amit hosszú ideig cirill betűkkel írtak, de az 2100-as család újabb tagjain és a Niva modelleken már látható latin betűkkel is.
Ettől függetlenül Magyarországon is elterjedt volt a Zsiguli kifejezés, manapság inkább az idősebb korosztály, valamint a falusi lakosság használja alkalomadtán.
A láda az leginkább egy nagyobb fa doboz. De gondolom te a Ladára gondolsz. :)
Az első válaszoló teljesen jól leírta. Gyakorlatilag ugyan arról az autómárkáról van szó. Annyit tennék hozzá, hogy nekünk egy 1978-as 2101-esünk van, aminek a hátulján már gyárilag latin betűs krómozott LADA felirat van. De az első szériákon én is láttam már cirill betűs Zsiguli feliratot is.
Köszönöm szépen.
Természetesen a Ladára gondoltam, csak a mobilom felülbírálta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!