Lada samara 21093 motor mosása?
Nem lesz gond ha a Samarámnak a motorját és a váltóját ( amin ál az olaj ) lemosnám sterimóval?
Mosás úgy történne hogy a legközelebbi autómosó 15 km-re található de állandó zsúfoltság miatt 15 percem van.. nem árt a felhevült motornak a víz ha mosom? illetve mire figyeljem mosás közbe?
A meleg motort elkezded mosni, könnyen repedés lehet a vége. Továbbá a víz elektromos gondokat is okozhat, akár nem is azonnal, hanem napokkal később. Szóval én óva intenélek ettől.
Ha nagyon tisztítgatni akarod, akkor egy brigéciolos ronggyal törölgesd végig.
Eszedbe ne jusson meleg motort mosni! Ha igazan 'jol' csinalod, akar blokkrepedes is lehet a vege, es akkor annyi a verdanak.
Egyebkent sem kell a motort mosni, az olaj meg vedi is a korroziotol.
Én mindíg sterimobbal mostam, két benzines volt meg most dizel, de sose volt semmi baja.
Igaz rendbe volt a gyujtókábel, rajta a kis gumi harang és mindíg indult akár hogy verettem, mostam.
Ha nincs olajszivárgás, jól zárnak a szimmeringek, tömítések, és van katergáz lecsapató tartály, akkor nem rakódik le az olaj.
Különben sem az a megoldás, hogy a trutyit időnként lemosogatod, hanem az, hogy a lerakódását megelőzöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!