Miért ugrik fel hirtelen a fordulatszám, mikor menetközben beteszem 1-esbe?
a váltó müködése elérhető a neten:)
De amugy gondolj magad elé egy vátós bicajt, na az autó váltója is hasonlóan müködik, ha a meghajtott fogaskerék mérete más akkor más a fordulatszám, és igy a nyomaték leadás is.
Az 1 es sebesség fokozatban a legkisebb a fogaskerék, a legnagyobb a nyomaték, így ebbena sebesség fokozatban gyorsan eléri a motor a maximális fordulatszámát, ezért pörög fel:)
Hát nem tudom milyen autó lehetett, hogy be tudtad tenni 1-esbe ekkora sebességnél.
Még a harminc éves mercim sem tudom betenni ha 10km/h-nál nem gurulok lassabban.... Az újabb autókat meg tapasztalatom szerint kb. épp, hogy gurulásnál lehet csak vissza tenni egyesbe.
De a fizikai háttere kb. annyi, hogy pörög a kerék gyorsan, felengeded a kuplungot és a váltó fogaskerék áttétele itt túl nagy, nagyon fog pörögni ez pedig felpörgeti a motort.... kb. így tudom elmagyarázni a legegyszerűbben.
#2 amikor én vezettem, az egyik lány ugyan így járt el. 2006-2010 közötti B Merci.
#3 De tanítják, ezek szerint hiába.
Az azért elég nagy meló hogy tempón bedugj egy karót...
Úgyhogy tehetséges vagy ha Te ezt véletlennek hivod🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!