Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megváltozik januártól a 95-ös...

Megváltozik januártól a 95-ös benzin összetétele?

Figyelt kérdés

Több netes cikket is olvastam hogy ez az új összetétel árthat a régi kocsiknak. A cikk írója nem tesz utalást hogy milyen régieknek árt. Nem értem miért tanul újságírónak valaki, ha a lényeget kihagyja a cikkből...

Nekem 2004-es benzines kocsim van, az ilyen idős kocsikra is ártalmas lehet az új benzin?

Ha tudják hogy EU szerte gázos ez a lötty, akkor miért akarnak kárt tenni az embereknek?

Van itt kicsit is hozzáértő, aki felfogta hogy milyen anyag és mennyire káros?

2019. dec. 14. 12:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Én nem hallottam semmi ilyesmiről. Bevághattad volna azt a cikket.
2019. dec. 14. 12:22
 2/16 A kérdező kommentje:
2019. dec. 14. 12:23
 3/16 anonim ***** válasza:
76%

[link]

Meddig kell még ezt naponta megkérdezni?

2019. dec. 14. 12:23
 4/16 anonim ***** válasza:
68%

Teljesen felesleges ezt megkérdezni,mert ha megváltoztatják, akkor se tudsz vele csinálni semmit.

Tegyük fel hogy árt a motornak, akkor az van és kész.

De ha tényleg visszább akarják ezzel szoritani az autók számát , lehet igazuk van.

Legalább minden második ember tök feleslegesen jár kocsival, én magam is.

De amíg világ a világ, mert az is volt, mindíg az autósokat sarcolták meg különféle valós vagy nem valós indokkal.

Itt is az a cél most, először kezdik a dizelekkel, majd a benzinesekkel folytatják.

Azt nem tudja még azt hiszem senki hogy árt e az autóknak ez az üzemanyag, de hogy ebből ők beszedik a pénzt az biztos.

2019. dec. 14. 12:44
 5/16 A kérdező kommentje:
#4, teljesen jogos hogy világszerte boldog boldogtalan kocsizik, de azért a szándékos rongálás nem éppen törvényes út. Akkor ez a lépés előtt azt kellett volna hogy kedvező legyen a busz és vonatközlekedés hogy az emberek ráálljanak a tömegközlekedésre.
2019. dec. 14. 12:51
 6/16 anonim ***** válasza:
20%
Csak a szokásos hiszti. Nem árt semminek sem, a zácsdani meg egy hülye. Annak idején az egyik munkatársuk tételesen megcáfolta az etanolhisztit (ő maga is készített annak idején egy etanol átalakítót), de nem foglalkoztak vele. Persze ez a munkatárs már évek óta nem munkatárs... a totalcar is átment bulvárba.
2019. dec. 14. 13:06
 7/16 anonim ***** válasza:
77%

Az összetétel már megváltozott, a sima benzinből már csak E10 van mindenhol, legalábbis ahol én a héten jártam már nem volt csak az új E10.

Én nem rizikózok. Innentől csak a 100-as benzin, az problémamentes, nem érinti ez a zöld őrület. El sem kezdem megfejteni mi az igazság, mert most úgysem tudom, csak idővel derül majd ki, de a saját autómmal nem kívánok részt venni a kísérletben. Innentől prémium benzint kell tankolni, ennyi. Abban egy szem etanol nincs, E5-ös és etanol helyett ETBE benne a biokomponens, ami ártalmatlan.

2019. dec. 14. 16:04
 8/16 A kérdező kommentje:
Shellnél szoktam tankolni sima 95-öst, akkor ezentúl a Powert érdemes használni?
2019. dec. 14. 16:11
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
A 100-ast igen, abban nincs etanol. A 95-ös prémium ugyanúgy E10 mint a sima Fuel Save, ugyanaz az alapbenzin. A 100-as már csak a jó.
2019. dec. 14. 16:31
 10/16 anonim ***** válasza:

“A motorbenzineink közül a Shell FuelSave 95 és a Shell V-Power95 fog E10-et tartalmazni, a Shell V-Power Racing 100 prémium üzemanyagunkat E5 biotartalommal fogjuk biztosítani.”

[link]

2019. dec. 14. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!