A téli-nyári gumi problémát meglehet így oldani?
Soknak találtam venni egyszer nyárit, utána télit, a héten rakattam fel nyári helyett télit és használom amíg jó a gumi. Most már télen nyáron ugyanaz a gumi lesz így nincs dupla költség. Figyelek a keréknyomásra, és ha úgy van akkor egy szett gumival eljárok 2 évet is. Fölösleges szezonális gumikra költeni, jó a téli is, csak az nyáron jobban kopik. Viszont 2 évet simán lehúz még a gyengébb márka is.
Vélemények?
"Erről nekem az jut eszembe amikor BMW-vel elmennek tankolni az emberek 2000Ft-ért :D"
Vagy amikor épp szerelő haverom mesélte, hogy beállítottak hozzá egy elég komoly Mercivel, de a tulaj mindenből a legolcsóbb (ám leggagyibb) alkatrészt kérte :D
Ha csak két évet jársz egy szettel, az miért jó? Persze magas futásteljesítménynél a fél év is sok lehet, de egy átlagos autós, aki nem taxizik, csak munkába jár, vásárolni viszi a családot, közeli országba nyaralni megy 4-5 szezononként elég új garnitúrát vennie.
Nem tudom észrevetted-e, de rendes üzemi körülmények között nem a felni, nem a gépháztető, nem a sportülés, nem a dísztárcsa, nem az anyós érintkezik a talajjal. Tudod mi az az egy, ami viszont midig? Nem? Elárulom: a gumi.
Ezzel már régen is baj volt, mert kilyukadt, amikor nem kellett volna. Másokat ne ölj meg a hülyeségeddel!
Ignisem van, nem is ácsingózok drága autóra. Elsők között szoktam vinni kereket cserélni, amikor kezd romlani az idő.
Mondja a gumis: Nézze, itt állnak nekem a több tíz milliós kocsik. Cseréljek kereket. De olyan tükörsima a gumi, hogy ő azt nem hajlandó felrakni. Mondja a kocsi tulaja: nem telik rá, magas a törlesztő. Hát így vagyunk, drága barátaim e kis hazában.
A gumis engem is arra akart rábeszélni hogy inkább járjak télivel egész évben és ne 4 evszakosat vegyek... Én nem hittem neki.elmentem máshova és vettem 4 evszakosat.
Kis autó , kb csak város évi 4-5 e km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!