A téli-nyári gumi problémát meglehet így oldani?
Soknak találtam venni egyszer nyárit, utána télit, a héten rakattam fel nyári helyett télit és használom amíg jó a gumi. Most már télen nyáron ugyanaz a gumi lesz így nincs dupla költség. Figyelek a keréknyomásra, és ha úgy van akkor egy szett gumival eljárok 2 évet is. Fölösleges szezonális gumikra költeni, jó a téli is, csak az nyáron jobban kopik. Viszont 2 évet simán lehúz még a gyengébb márka is.
Vélemények?
"Most már télen nyáron ugyanaz a gumi lesz így nincs dupla költség. Figyelek a keréknyomásra, és ha úgy van akkor egy szett gumival eljárok 2 évet is."
Ugyanannyi költség van téli-nyári szettel. Legfeljebb az átszerelés költségét úszod meg. Ugyanis ha 2 téli szettel 4 évet jársz, viszont 1 téli-1nyári szettelszintén 4 évet járnál, akkor ugyanúgy 2 garnitúrát használsz 4 évente. A téli és a nyári ára kb ugyanaz, minimálisan a téli drágább szokott lenni. A csere mondjuk nem kevés, egy fél gumi ára. Ebből 4 év alatt 8 helyett csak 2-t fizetsz, 3 gumi árát spórolod meg. Viszont nyáron ugyanúgy nem túl előnyös a téli, mint fordítva. Ha nem a pusztában laksz, akkor szerintem is a 4 évszakos lehet a legjobb kompromisszum. Ebből viszont eérdemes egy jobbat venni. Úgy persze lehet, hogy nem sprólosz meg olyan sokat.
A téli gumi túlságosan felpuhul a nyári hőségben és lerepülsz az útról tempósabb kanyarban, rosszabb esetben másokat is veszélybe sodorsz. A fékút is hosszabb lesz.
De van egy olyan érzésem, hogy ez már eldöntött kérdés.
Drága alufelni van az autódon, de azért, hogy spórolj, inkább nyáron is téli gumival jársz??? Erről nekem az jut eszembe amikor BMW-vel elmennek tankolni az emberek 2000Ft-ért :D
És mégis mit spórolsz, ha nyáron is téli gumival jársz? A szerelési költséget megspórolod, de egyrészt a téli gumival nagyobb a fogyasztás, másrészt gyorsabban kopik. Az meg, hogy írod drágább alufelni van az autódon, mint az átlag... Gondolj bele, jobb lesz, ha a havas, sós latyak szétmarja azt a drága alufelnidet?? Akkor arra is költhetsz majd és nem csak, hogy nem jössz ki olcsóbban, de még rá is fizetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!