Egy régi Swiftre milyen gumit érdemes tenni?
Te is a lehetetlent keresed. Nincs jó és olcsó. Négyévszakos gumi műfajban különösen nincs, itt a néhány prémium gyártó terméke jöhet szóba, ezek kompromisszumosan megfelelnek, nyáron is télen is hozzák egy közepednél kicsit jobb nyári vagy téli gumi szintjét, de az évszakos prémium gumikat nem érik utól. Az olcsó négyévszakos gyakorlatilag életveszélyes, épeszű ember nem vesz.
Olyat vegyél, amin nem csak az M+S van rajta, hanem a TPMS (three peak mountain snowflake, három hegycsúcs hópihével) is, mert az ilyen abroncs rendelkezik téligumi minősítéssel, és ott is elfogadják, ahol kötelező a téli gumi. Jelenleg a Michelin CrossClimate, és a második generációs GoodYear Vector 4Seasons vállalható.
Lehet nézegetni teszteket is, de azok arról is szólnak, hogy épp melyik gyártó támogatta jobban az adott tesztett elvégző autós médiát...
4 évszakos télen is nyáron is egy fos.
Tapasztalatból hallottam
Jégen minden gumi egyformán szar. Tapasztalatból tudom igazolni.
A négyévszakost gondoltam a leg költséghatékonyabb kompromisszumos alternatívának egy évi 10000 km körül futó zömében városban használt kisautóra mint a Swift.
A négyévszakos Michelin jó. Tapasztalatból mondom, nem hallomásból, mint itt feljebb valaki, aki hallott már olyat, aki látott már négyévszakos gumit.
Mindkét autónkon Michelin Crossclimate van. Most az látszik, hogy kb. 45000 km-t fog kibírni, most 30 000 van benne. Következő télre veszem majd az újat.
A négy év nyolc gumiszerelésének megspórólt költségéből 20 000 híján megvan a négy gumi ára.
#4: Mi is a retardáltság ebben?
talán mert felhívom a figyelmet arra, hogy városban nem csúszik kevésbé az út... Én kérek elnézést.
4 évszakos szar, ez van. max a prémiumokkal lehet értelme kísérletezni, de ott sincs csoda. El kell olvasni pár tesztet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!