Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes-e előre új akkumulátor...

Érdemes-e előre új akkumulátort (tartaléknak) venni?

Figyelt kérdés

A régivel (4.5 éves) Varta, eddig semmi bajom nem volt soha. Most egy véletlen komolyabb lemerítés után kissé megijedtem, nem szeretném, ha az autót ott kéne valahol hagynom, mert nem indul be.

Ha most vennék 1 újat, de csak (időnként rátöltve) a csomagtartóban hurcolnám, hogy baj esetén cserélni tudjam, akkor az élettartamát így végül is már leéli?

Úgy értem, ha 1-2 évig csak áll a csomitartóban, akkor utána 1-2 évvel kevesebb ideig fog üzemben működni?

2019. nov. 25. 16:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy bikakábelt, az akksira szánt pénzt pedig tartsd a forgalmiban. Így ha váratlanul adja is meg magát be lehet bikázni, az új akksit pedig bármikor meg tudod venni. Ha gond van tovább tudsz menni, és nem kell idő előtt új akksit venned.
2019. nov. 25. 21:24
 12/12 Slowrider ***** válasza:

Tapasztalatom szerint csak a baj van vele. Én azt csináltam, hogy a gyengébb (nem teljesen halott) akksit tartottam meg, mikor az új már az autóban volt, mert még jó valamire.

Hát, nem volt jó semmire, csak rakosgattam egyik sarokból a másikba, aztán meg problémáztam, hogy hova kellene elvinni leadni.

A tiszta megoldás az az, ha amikor elkezded hallani, hogy az akksi minden ok nélkül nehezebben indít, akkor azonnal csere, mert az első hidegebb napon nem fog indulni.

Amit esetleg megtehetsz, az az, hogy veszel egy USB-ről tölthető LiPo power bank vagy "booster" kütyüt, amivel egyszer-kétszer be tudod indítani a kocsit. Sokkal kevesebb helyet foglal mint egy rendes akksi.

2019. dec. 16. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!