Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen akkumulátort vennél?...

Milyen akkumulátort vennél? Eredeti gyárit vagy más egyéb markát?

Figyelt kérdés
2019. szept. 27. 21:03
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
A legnagyobb Amper-órás aksit ami csak elfér az akku tálcán. Akksinál szerintem a márka nem annyira fontos. Fontosabb a kellően nagy indítóáram és a nagy Amper-óra kapacitás az aksinál, hogy télen, hidegben se erölködjön indítózásnál és kellő energia tartalékról tudja működtetni a fogyasztókat.
2019. szept. 27. 21:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Melyik az a gyári akkumlátor?

Autógyár mindegyik beszállitókkal dolgoztat, nem saját maga gyártja.

2019. szept. 27. 21:28
 3/10 anonim ***** válasza:
a gyári akkumulátort nem fizetnéd ki soha. Ha ugyan kapnál... én olyat veszek, ami bele való. ( és a leghosszabb a garanciája)
2019. szept. 27. 21:43
 4/10 anonim ***** válasza:
A legnagyobb indítóáramút ami belefér. Márka szempontjából Exide, Banner, Bosch. Többit el lehet felejteni. Érdemes gondozás mentest venni, azok elég jók, nem kell vizet öntögetni bele meg töltésekkel vacakolni.
2019. szept. 28. 00:17
 5/10 Barnabas333 ***** válasza:
4es szerintem ma már csak gondozás mentes van. De mindenkinek ment a zöld kéz.
2019. szept. 28. 07:53
 6/10 anonim ***** válasza:

A legtöbb autógyárnak általában nincs saját akkumulátor gyára, hanem beszállítóktól rendeli. Az autóm gyári akkuja pl Varta, csak át van feliratozva. Tehát ugyan azt az akkut veszed gyakorlatilag "gyáriként" is, csak háromszoros áron.

Egy Bosch-sal, Vartával nem hiszem, hogy nagyon mellényúlnál. Persze nem szabad az áruházi olcsó "Black" kategóriát venni. Bochból csakis "S5 Silver", Vartából Silver Dynamic! Szerintem. Pár ezer forinttal ugyan drágább az olcsó alap verzióhoz képest, de van különbség.

2019. szept. 28. 08:49
 7/10 anonim ***** válasza:
23%
Akkor én leszek itt a kivétel: én megveszem a gyárit. Sosem használok semmilyen utángyártott alkatrészt, csak alvázszám szerint rendelt gyárit, és ez alól nem kivétel az akku sem. Hogy van-e értelme arról valóban lehet vitatkozni, valószínűleg nincs, mert nem vagy nem sokkal rosszabbak az utángyártottak sem. De ez nálam elvi kérdés, az utángyártott egyszerűen elvből kizárva. Egyébként nem olyan drága a gyári mint sokan gondolnák, de tény hogy drágább mint egy azonos paraméterű más gyártmány. Hogy kinek mi éri meg azt mindenki döntse el maga.
2019. szept. 28. 11:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Alkatrészekből én is általában gyárit veszek, soha nem azt számolgatom, hogy a legolcsóbb utángyártotton mennyit tudok spórolni. De azért van észszerűség és józan paraszti ész is is! Tökéletesen ugyan azt az alkatrészt nem veszem meg dupla áron, csak mert az az autóm gyártójának logójával ellátott dobozban érkezik, kibontva pedig teljesen ugyan az. A dobozra, csomagolásra nincs szükségem, úgyis a kukába dobnám, ezért ha nem muszáj nem fizetek érte vaskos felárat. De persze valóban mindenki ahogy gondolja, hiszen mindenki a saját pénzét költi...
2019. szept. 28. 14:00
 9/10 anonim ***** válasza:

#4 Amit leírtál típusokat az Optima akkumulátorhoz képest csak játékszerek.

#7,#8 tudok példát,hogy

Peugeot 1.6hdi gyári résolajcsöve kb 5000ft-al olcsóbb,mint a horror áron dolgozó Bárdi,vagy az Unix-nál.

2019. szept. 28. 21:08
 10/10 anonim ***** válasza:
77%

# 9 én is tudnék szélsőséges példákat említeni. Tudok olyan gyári alkatrészt ami jóval olcsóbb, így eleve nem is érdemes utángyártottban gondolkozni. De olyanról is tudok, amikor az olcsó filléres utángyártott alkatrész sokkal jobb minőségű, mint a drága gyári. Olyanról is van tudomásom, hogy pl egy fényszórónak a gyári beszállítója a Hella. Ugyan azt a fényszórót meg tudod venni Hellaként és "gyáriként" is. A "gyárin" is ugyan azok a Hella cikkszámok szerepelnek, csak más csomagolásban jön. Ezt annak idején a forgalmazó is megerősítette nekem. A különbség csak a doboz és majdnem 100.000Ft árban a kettő között.

Az általad említett két alkatrészes céget én sem kedvelem, nem szoktam tőlük vásárolni, mert valóban borzasztóan drágák.

2019. szept. 28. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!