Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes-e előre új akkumulátor...

Érdemes-e előre új akkumulátort (tartaléknak) venni?

Figyelt kérdés

A régivel (4.5 éves) Varta, eddig semmi bajom nem volt soha. Most egy véletlen komolyabb lemerítés után kissé megijedtem, nem szeretném, ha az autót ott kéne valahol hagynom, mert nem indul be.

Ha most vennék 1 újat, de csak (időnként rátöltve) a csomagtartóban hurcolnám, hogy baj esetén cserélni tudjam, akkor az élettartamát így végül is már leéli?

Úgy értem, ha 1-2 évig csak áll a csomitartóban, akkor utána 1-2 évvel kevesebb ideig fog üzemben működni?

2019. nov. 25. 16:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem rendeltetésszerű használat esetén, az állapota jobban romlik, mint használatba véve. Tehát 1-2 év alatt nem 1-2 évet romlik, hanem akár használhatatlanná válik.
2019. nov. 25. 16:34
 2/12 anonim ***** válasza:
15%
Egy 4,5 éves akksit gondolkodás nélkül kicserélnék, és nem backódnék ilyen hülyeséggel, amit te tervezel.
2019. nov. 25. 16:37
 3/12 anonim ***** válasza:
43%
4 év után minden nap ajándék. De ha már veszel egyet, miért nem cseréled ki? Akkor nem kell minden reggel azon aggódnod, hogy indul-e az autó, vagy akksi cserével kell kezdeni a napot, és a másik vajon el indítja-e.
2019. nov. 25. 16:44
 4/12 A kérdező kommentje:

Azért nem cserélném rögtön ki, hogy a mostani (esetleg még használható) akksit feleslegesen ne kellejen kidobni.

Hátha ezzel időt és pénzt nyernék. Ha nem, nem.

De az első hozzászóló válaszában lehet valami, ilyet én is olvastam szakcikkben.

Másrészről a #2-nek üzenem, hogy az elődje 7 évet bírt ki, tökéletes működéssel.

2019. nov. 25. 16:52
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha neked megér ez ennyit, hajrá. De azért nem árt néha tölteni bele, mondjuk kéthavonta egyszer.
2019. nov. 25. 17:26
 6/12 anonim ***** válasza:
Felesleges. Egy lemerítés nem okoz lényeges élettartam csökkenést ha rövid időn belül rendesen feltöltöd. Töltővel, nem az autó generátorával. Van még abban a Vartában (legjobb márka sztem) pár gondmentes év.
2019. nov. 25. 17:28
 7/12 anonim ***** válasza:
Teljesen felesleges tartalékba venni, mert van amelyik akku akár 8 évet is kibír.
2019. nov. 25. 18:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Mit röffentesz be, dízelt vagy benzint?

Hány köbcentis?

Mekkora a mostani akksi Ah-ja?

2019. nov. 25. 18:02
 9/12 anonim ***** válasza:
Inkább egy bika kábelt vegyél az jól jön ha esetleg még sem indulna valahol, segít valaki bebikázni.
2019. nov. 25. 18:04
 10/12 A kérdező kommentje:

1.5-os sx4, 45Ah a mostani. Eddig boven eleg volt.

Csak azt nem akarom, hogy a mostani egyik naprol a masikra haljon meg. Ha csak egyre gyengebb, akkor idoben tudok venni ujat.

2019. nov. 25. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!