Miért nem gyártanak az autógyárak már most minden kocsit minimum hibridre?
Hamarosan lesz Nissan hibrid, a Nissan a kedvenc brandem.
Asszem a Qasqai-ból lesz hibrid verzió is.
A válasz tök egyszerű. Menj ki az utcára, és nézz körül. Nézz körül, hogy milyen autók futnak, kik vezetik, mire használják, milyen értékben. Több a 10 millió alatti, mint a 10 millió feletti. Ennyi.
Szóval:
1: Újonnan drága (mint minden autó). Nem engedhetik meg maguknak elég sokan az új autót. Ha hibrid, ha nem
2. Egy csomó ember megelégszik egy 1-2 milliós szaladgálós használt kocsival. Ennyiért nemsok hibrid van.
3. Ne gondold, hogy egy hibrid nem romlik el. Semmivel nem olcsóbb szervizeltetni, mint ugyan annak a típusnak pl a tisztán benzines változatát.
4. Ne gondold, hogy egy hibriddel 1 év alatt te megspórolsz 1 millió forintnyi üzemanyagot :D. Ez hatalmas baromság. A napi üzemidőnek szerintem 1%-át töltik el ezek az autók elektromos hajtással, a többi ugyanúgy benzin. Valahol még annyit se. Pesten lehet más a szitu, ahol 1 km megtétele az háromnegyed óra. Ott esetleg van értelme.
Minden kocsit minimum hibridre... Minek? Értem én mit akarsz. De minden autót full felesleges. Aki akar, és akinek indokolt, az vegyen azt. Aki meg nem, arra ne legyen ráerőltetve. Például Németországban az emberek jelentős része úgy jár dolgozni, hogy felmegy az autópályára reggel, vezet 150 km-t, aztán lejön róla, és ott van munkában. Haza dettó. Aztán a hibrid hajtás akkor lép funkcióba, amikor kiáll a garázsból, meg beáll. Napi 2 óra vezetésből fél percet megy elektromosan.
De hogy közelebbi példát hozzak és saját magamból induljak ki, velem is ugyan ez a szitu. Pl munkába menetel nekem 20 perc. Akkor megyek 20-30 km/h alatt, amikor kiállok a kertből, meg annál a két lámpánál, aminél megállok odafele, ha egyáltalán meg kell állni. Szóval legkedvezőbb esetben a 20 percből dolgozna a hibrid rendszer 10 másodpercet, miközben kitolatok a kapun. Az aztán nagy spórolás. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!