Miért nem gyártanak az autógyárak már most minden kocsit minimum hibridre?
De tetszene, mivel kb két év alatt megspórolná a különbséget, új autót meg úgyis hitelre szokás venni, és mennyivel kevesebb pöfékelés volna a forgalmi dugóban.
Mellesleg mindig az az olcsó amit nagyobb tételben gyártanak. Amint a gyártósor át van alakítva arra hogy ilyet gyártson, abban a pillanatban ezt olcsóbb előállítani
Kb. ez lesz 1-2 éven belül, mert hagyományos motorokkal már nem lehet teljesíteni az előírásokat. Már most is ha jól tudom, pl új Swiftet csak egy mini hibrid rendszerrel együtt lehet kapni.
Nagyon-nagyon meg fogja drágítani az autó vásárlást, ami hosszú távon az autó állomány elöregedéséhez és a használt piac drágulásához fog vezetni. Magyarul a már most is fél lábbal a sírban lévő autókat fogják még évekig patkolni és pöfögik majd a kormot.
Amúgy szerintem nem lenne bonyolult hogyha mondjuk az elektromos motort a hátsó kerékre teszik akár két külön motort a jobb és a bal hátsóra így differenciálmű sem kell, míg a belsőégésű motort az elsőre.
ilyen módon induláskor a hátsó kerék meghajtással a villanymotor elindíthatja a kocsit, majd belép az első belső égésű amikor kell.
"Hogy aztán hiteltörlesztés helyett benzinre és drága javításokra költsék a különbséget, plusz magasabb adót kell fizetni a több káros anyagot kibocsátó autókra"
Egy új hibrid mondjuk 10 misi körül már van. 5 év múlva mondjuk fele annyit ér. Meg mondjuk spórolsz benzinen 5 év alatt 1 milliót. Szerinted egy 20 éves faék egyszerű autó karbantartására elmegy 4 millió?
A többség még csak hitelre se tudna ilyen drága autót venni.
"Amúgy szerintem nem lenne bonyolult hogyha mondjuk az elektromos motort a hátsó kerékre teszik akár két külön motort a jobb és a bal hátsóra így differenciálmű sem kell, míg a belsőégésű motort az elsőre."
Szerintem ezt hagyjuk a szakemberekre... Ha van olcsó megoldás, akkor azt fogják alkalmazni, ők sem hülyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!